DINSDAG 20 SEPTEMBER 2016, 20:30 UUR

DE LINK IN HET CENAKEL, TILBURG


ENSEMBLE KLANG

Op 20 september start het nieuwe seizoen van De Link met een concert van Ensemble Klang, één van de topensembles uit de Nederlandse hedendaagse muziekscene. In het programma komt muziek van twee onderscheidende Australische componisten samen.

Op verzoek van De Link wordt het imponerende werk ‘Debris & Alchemy’ van Kate Moore uitgevoerd; een klassieker in het repertoire van Ensemble Klang. Hiermee wijdt De Link op zijn manier het orgel in, dat in het afgelopen jaar in Het Cenakel is geplaatst.

Kate Moore heeft allerlei muzikale referenties verwerkt in haar compositie; 60’s folk/ pop, religieuze muziek en hardcore rock leiden tot een wildernis van afbrokkelende Gotische architectuur en roestige autowrakken, die soms familiair en dan weer vervreemdend aandoet. Een rijke muzikale wereld met saxofoons, trombone, percussie, gitaar, piano, orgel, porseleinen scherven, vuilnisbakken en autoveren.

Van Michael Smetanin, één  van de eerste internationale studenten van Louis Andriessen in de jaren tachtig, gaat een kersverse compositie in première. Ook in Smetanins compositie ‘Klangtek’ komen uiteenlopende invloeden samen, omfloerste klanken uit de techno, manipulaties van de muziek van David Bowie en veldopnames uit Maleisië.

 

Programma:

  • Michael Smetanin – KlangTek (2016) wereldpremière 

    – pauze –

  • Kate Moore – Debris & Alchemy (2011)


JAAROVERZICHT  | RESERVEREN