DINSDAG 18 APRIL 2017, 20:30 UUR

DE LINK IN HET CENAKEL, TILBURG


DUBBELCONCERT

NORA FISCHER & AART STROOTMAN/ TEMKO

DOMINIQUE VLEESHOUWERS

 

Aart Strootman heeft speciaal in samenwerking met Nora Fischer de compositie Giudecca geschreven. Het werk is gebaseerd op de naam die Dante aan de diepste kring van de hel gaf in zijn canonieke werk Inferno. In de gelijknamige compositie wordt de afdaling hier naartoe beschreven. “De tekst is opgebouwd uit zinsneden die inzicht geven in de entourage. Een selectieve parafrasering. Ontdaan van personages en ontmoetingen resteert in Giudecca een georkestreerde enscenering die bevreemdend en beklemmend is”, aldus de componist.

De veelzijdige stem, exceptionele muzikaliteit en expressieve podiumpresentatie van zangeres Nora Fischer worden op hoge snelheid door velen opgemerkt en geprezen. Nora begon met een klassieke opleiding op het Conservatorium van Amsterdam, maar haar liefde voor vele verschillende muzikale stijlen bracht haar tot de beslissing om naar Kopenhagen te vertrekken en daar te studeren aan de Complete Vocal Institute. Hier leerde ze elk aspect van de menselijke stem te gebruiken, en die op creatieve wijze in vele muzikale genres te kunnen inzetten. Nora voert muziek uit van de zestiende eeuw tot de talloze composities die speciaal voor haar werden geschreven.

Dominique Vleeshouwers is de winnaar van de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de TROMP International Percussion Competition 2014. Hij onderzoekt in zijn programma waar de mens voor staat. Dingen ontdekken, van je lichaam tot je stem. Van je hersenen tot je geest. Bij De Link speelt hij de wereldpremière van zijn compositie Redroon Waves.

Programma:

Dominique Vleeshouwers:

  • Georges Aperghis (1945) – Le corps à corps (1978)
  • Malika Kishino (1971) – Lebensfunke (2007-2009)
  • Dominique Vleeshouwers (1992) – Redroon waves (wereldpremière)

pauze

TEMKO:

  • Aart Strootman (1987) – Naipauls Wanderer (try-out)

Nora Fischer & Aart Strootman:

  • Aart Strootman (1987) –  Guidecca (2016)

JAAROVERZICHT  | RESERVEREN