DINSDAG 18 OKTOBER 2016, 20:30 UUR

DE LINK IN HET CENAKEL, TILBURG


AKOM ENSEMBLE

Ton de Leeuw schreef ‘And they shall reign forever’ ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en de VS. Het werk staat centraal in het concert van AKOM Ensemble waarvoor ook jonge componisten nieuwe muziek schreven rond het thema bilaterale betrekkingen.

“And they shall reign forever” werd door de Nederlandse componist Ton de Leeuw geschreven ter gelegenheid van de viering van 200 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het werk, voor mezzo, klarinet, hoorn, piano en percussie is onderdeel van een trilogie.

Nikolai Valov is een Australische componist die momenteel aan de Universiteit van Oregon studeert onder Robert Kyr en David Crumb. Hij laat zich in zijn werk inspireren door de wetenschap, humanisme en de natuurlijke wereld.

De Poolse componiste Żaneta Rydzewska schreef het werk “A Complaint” gebaseerd op een tekst van William Wordsworth met dezelfde titel. In het werk voor mezzo, klarinet, hoorn, piano en percussie laat zij zich leiden door de emotie die de tekst bij haar opriep.

Programma:

  • Meditations on Bilateral Consequences – Nikolai Valov
  • And they shall reign forever – Ton de Leeuw
  • A Complaint – Żaneta Rydzewska

AKOM Ensemble:
Mezzo- Sara Moreira Marques
Klarinet – Roberta Christini
Hoorn – Nicolás Borrás Perez
Piano – Panos Gklistis
Percussie – Kentaro Yano


JAAROVERZICHT  | RESERVEREN