PROGRAMMAVOORSTELLEN

Hieronder enkele tips waar musici, ensembles, componisten en producenten rekening mee kunnen houden bij het sturen van een programmavoorstel naar De Link. Op voorstellen die niet binnen ons interessegebied liggen wordt niet gereageerd.

De Link programmeert professionele, hedendaags gecomponeerde kamermuziek, met de nadruk op 21e eeuwse composities uit Nederland en België.

Eind maart wordt het daaropvolgende concertseizoen door onze programmeurs besproken en vastgelegd. De serie vindt plaats van september t/m april, iedere twee weken op dinsdagavond om 20:30 uur.

De Link is geïnteresseerd in thematische programma’s of combinaties van hedendaagse kamermuziek met andere disciplines zoals literatuur, beeldende kunst of een lezing. Projecten rond de beoefening van hedendaagse muziek door amateurs onder leiding van professionele uitvoerders (zoals een masterclass), kunnen in een extra activiteit aan bod komen.

Het is aan te raden om (links naar) relevante geluids- en video-opnamen mee te sturen met een programmavoorstel. Bij voorstellen met muziek die nog gecomponeerd moet worden, kunnen dit opnames zijn van bestaand werk van de componisten/ uitvoerders in kwestie.

De ruimte waarin de concerten plaatsvinden is geen theaterzaal, maar een voormalige kloosterkapel en heeft beperkte mogelijkheden op het gebied van geluidstechniek, video en belichting. (zie technische informatie).