News

Vacature zakelijk leid(st)er

Wij zijn op zoek naar een zakelijk leid(st)er

Als zakelijk leid(st)er ben je verantwoordelijk voor de zakelijke bedrijfsvoering van De Link. Je werkt nauw samen met de artistiek leider. Samen voer je een strategisch financieel meerjarenbeleid uit dat aansluit op de ambities van de stichting op de korte en lange termijn, en werkt aan de verdere professionalisering van De Link als organisatie.

Wie zoeken wij

 • Je bent zelfstandig en gedreven, werkt nauwkeurig, planmatig en kunt een langetermijnstrategie ontwikkelen.
 • Je bent communicatief sterk en verbindend, kunt goed samenwerken en weet de kwaliteiten van collega’s en vrijwilligers op waarde te schatten en te benutten.
 • Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen, risico’s en kansen in het culturele veld.

Competenties

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
  Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement, budgetverantwoordelijkheid en financieel management en de evaluatie en verslaglegging van (culturele) projecten.
 • Je beschikt over ervaring met fondsenwerving voor kunst en cultuur, bij voorkeur op het gebied van gemeentelijke en provinciale subsidies. Ervaring met Europese fondsen is een pré.
 • Je bent in staat om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.

Verantwoordelijkheden

 • Je draagt zorg voor de zakelijke bedrijfsvoering van De Link in samenwerking met de artistiek leider en het bestuur.
 • Je voert het lopende subsidiebeleid uit, initieert nieuwe projecten voor fondsenwerving en doet de verslaglegging ervan.
 • Je stelt meerjaren-, jaar- en projectbegrotingen op en beheert deze.
 • Je geeft mede leiding aan de marketing- en productiemedewerkers.
 • Je draagt zorg voor de financiële administratie in samenwerking met het externe administratiekantoor, de accountant en penningmeester.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid ten aanzien van de culturele codes (Governance Code Cultuur, Fair Practice Code, Code Culturele Diversiteit & Inclusie).

Wat bieden wij

 • Een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief in een energiek en open team.
 • Je bent betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van de allernieuwste muziek.
 • Een boeiend netwerk in de kunstensector en sector nieuw gecomponeerde muziek.
 • Een zzp overeenkomst voor 400 uur op jaarbasis voor €35,- tot €45,- per uur, afhankelijk van ervaring.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Merijn Bisschops: merijn@delink.nl Stuur je motivatie en CV uiterlijk 11 juni naar: merijn@delink.nl

De Link, hoor wat er nú speelt!

De Link is een concertorganisatie voor nieuw gecomponeerde muziek in Tilburg, geleid door componisten, musici en liefhebbers. Al meer dan 30 jaar tonen we aan dat het werk van hedendaagse componisten een levendige praktijk is. Onverwachte combinaties van genres, radicale invalshoeken, een frisse kijk op de rol van de uitvoerder; er valt steeds iets nieuws te ontdekken.
Als makers en uitvoerders willen we onze bevlogenheid delen met het publiek. Elk seizoen klinkt er bij ons muziek van meer dan 70 eigentijdse componisten. De Link biedt een podium aan de lokale, nationale en internationale top en ondersteunt de ontwikkeling van jong talent. We doen dat op verschillende locaties, met actuele producties uit binnen- en buitenland, vanuit eigen initiatieven en samenwerkingen.
De concertserie van De Link in het Cenakel is de grootste concertserie in Nederland met een programmering
volledig gericht op nieuw gecomponeerde muziek. De Link is initiatiefnemer van de Stadscomponist Tilburg, de Artist Residency De Link & AMPA, organiseert bijeenkomsten met muziek, filosofie en cultuurwetenschappen met Academic Forum Tilburg University en presenteert concerten in diverse expositieruimtes in Noord-Brabant. Vanaf 2020 presenteert De Link iedere twee jaar een eigen productie van internationale allure.

Ambities

Eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat De Link als concertorganisatie een bijzondere positie inneemt in de niche-sector van de hedendaags gecomponeerde muziek. Met een uitbreiding en verbreding van de activiteiten, professionalisering van de organisatie, stabiele financiële situatie en toenemende lokale zichtbaarheid en aandacht in de landelijke pers, staat De Link er goed voor. Er ligt een ambitieus activiteitenplan klaar voor de jaren 2021-2024, met concerten, eigen producties en projecten waarin talentontwikkeling, sociale impact en kennisdeling centraal staat. Aandachtspunt in het zakelijke beleid is het onderzoeken van nieuwe verdienmodellen.

Organisatie

De Link heeft met een team dat grotendeels bestaat uit componisten en musici, die midden in de professionele concertpraktijk staan, een uitzonderlijke deskundigheid in huis. Het kleine team van zelfstandigen bestaat uit de artistiek en zakelijk leider, twee marketingmedewerkers, een productieleider en een geluidstechnicus. Het stage management wordt verzorgd door vrijwillige componisten en musici en de kassa door vrijwilligers uit de bezoekers kern.

 

More recent messages

Geluk is een klank


De kogel is door de kerk. De 35-jarige Mathijs Leeuwis mag zich in 2021 en 2022 officieel Stadscomponist van Tilburg noemen. Hij neemt het stokje over van Anthony Fiumara, die de rol de afgelopen twee

Read more

Muziek in sluimerstand

Remy Alexander is al jaren een druk en ambitieus baasje in de nieuwe muziek. De jonge Noord-Hollandse componist studeerde aan de conservatoria in Utrecht, Tilburg en Den Haag onder auspiciën van onder meer Mayke Nas

Read more
Abonnementen De Link

Concert season 2020-2021 is coming

On the 29th of September the start of our new concert season takes place. We are delighted to finally be able to organise concerts. We have missed it! From our own initiatives to new productions from home and abroad; we worked hard

Read more
0