Artist Residency De Link & AMPA 2023

Eveline Vervliet

De Link heeft componist Eveline Vervliet uitgenodigd als artist in residence in 2023. Vervliet (˚1997) is een Belgische componiste, woonachtig in Stuttgart. Haar werk bestaat uit composities voor instrumenten en/of live-elektronica, elektronische muziek, en installaties. Daarnaast improviseert ze elektronische muziek en programmeert ze websites.

In haar werk verkent ze verschillende vormen van smenwerking en interactie tussen muzikanten / mensen en technologie. Haar onderzoek naar het gebruik van internet in geluidskunst staat direct in verbinding met deze interesses. Eveline is de oprichter en manager van WebSoundArt, een platform voor ontwikkeling van – en reflectie op – webgebaseerde geluidskunst, ondersteund door de Vlaamse overheid. Het werd gelanceerd in mei 2023.

In 2021 sloot Eveline haar bachelor in compositie af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg bij Anthony Fiumara. Daar won ze ook de Jacques de Leeuwprijs 2021 voor uitvoerende en creërende kunstenaars. Aansluitend behaalde ze in 2023 een master compositie aan de Hochschulle für Musik und Darstellende Kunst te Stuttgart, waar ze bij Martin Schüttler studeerde. Hiervoor ontving ze een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Eveline ontving opdrachten van De Link en speelde een dubbelconcert met harpiste Miriam Overlach. In 2022 maakte ze voor Witte Rook in Breda de filmmuziek voor Kroniekschrijvers aan tafel. Tevens werkte ze samen met [UAN] duo, de Stuttgarter Staatsoper en deSingel Internationale Kunstcampus.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen