Medewerkers

MERIJN BISSCHOPS

Artistiek leider

“Ik was 22 toen ik als bezoeker mijn eerste concert van De Link meemaakte: een uitvoering van Black Angels gecomponeerd door George Crumb. Door die overweldigende muziek in levenden lijve mee te maken wist ik: hier hoor ik thuis. Niet lang daarna werd ik vrijwilliger om mee te helpen bij de concerten en de programmering. In 2006 werd ik aangesteld als coördinator om de organisatie meer continuïteit te bieden, later heb een aantal jaren de rol van zakelijk leider op me genomen en sinds september 2021 trek ik de kar als artistiek leider. Mijn muzieksmaak is enorm breed: alles van spectrale muziek, textuurrijke minimal music, uitwassen van prog-rock, jazz, metal en doom tot vage ’60’s/ 70’s bandjes en obscure noisy tape-muziek. Al die inspiratiebronnen sijpelen door in mijn eigen composities en interdisciplinaire producties.”

RENÉE BEKKERS

Zakelijk leider

Vanaf september 2021 ben ik zakelijk leidster van De Link. Sinds mijn studententijd aan het conservatorium in Tilburg ken ik De Link en heb ik er zelf mogen optreden. Als accordeoniste ben ik grootgebracht met hedendaagse muziek en ik vind het ontzettend leuk om samen met makers vanuit verschillende kunstdisciplines nieuwe muziek(producties) te creëeren. Daarbij werk ik graag samen met componisten, maar ik hou er ook van om bestaande composities uit bijvoorbeeld de barok of de romantiek te arrangeren en opnieuw klank te geven. 

LEON CAARLS

productieleider

“Mijn muzikale voorkeur hangt nauw samen met mijn stemming. Muziek geeft energie en brengt me naar aangename, luchtige, en hoopvolle gemoedstoestanden. Maar ook van muziek die de donkere kanten van het leven verklankt kan ik erg genieten. Neem nu de serie Tracking Tilburg Online van de Stadscomponist, die in het voorjaar van 2020 verscheen toen we midden in de eerste lockdown zaten. Op dat moment was ik net ingestroomd als productieleider. Prachtig hoe de muziek daar de stilte verbrak en de leegte vulde met klanken. Confronterend en aangrijpend, voor mij kwam daarin veel samen.”

MAX MAJORANA

marketing medewerker

“Vanuit het project rondom de Stadscomponist ben ik eind 2018 geïntroduceerd bij De Link, waar ik me sindsdien bemoei met marketing & communicatie. Voorheen was ik met name liefhebber van indierock en jazz, maar de concerten van De Link hebben mijn horizon flink verbreed. het is zó belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe muziek. Ik ben vooral trots dat we met het hartverwarmende Tracking Tilburg Online een kleine troost hebben kunnen bieden aan de stad in het begin van de covid-pandemie.”

BRUNO CULOTTI

content marketeer

“Sinds de zomer van 2022 ben ik verantwoordelijk voor de digitale marketing. Ik help de organisatie de juiste toon aan te slaan in de externe commucatie. De 24uurs-marathon Tilburg Concrète was meteen een mooie vuurdoop voor me. Omdat ik zelf ook componeer, snap ik goed dat technologie zijn weerslag heeft op het ontwikkelen van kunst. Misschien is dat de reden dat ik graag veel verschillende genres beluister; je kunt overal wel ergens iets van opsteken. Daarnaast ben ik liefhebber van filosofie en de schaaksport.”

NICOLINE SOETER

vrijwilliger

“Tot september 2021 was ik artistiek leider van De Link, nu ben ik nog als vrijwilliger en in de artistieke raad betrokken, zoals ik ooit in 2007 ben begonnen. Ik heb geweldige herinneringen aan onze samenwerking met Incubate. Op een regenachtige middag in het Duvelhok zaten zo’n honderd jongeren rondom de Japanse Koto speelster Makiko Goto. Een simpele bouwlamp zorgde voor een spontaan schimmenspel op de muur, haar zang en dit insectachtige snaar-instrument, de licht tikkende regen op het oude fabrieksdak… Alles droeg eraan bij dat we met z’n allen even opgingen in een totaal andere wereld. Ik vind het heerlijk om festivals voor hedendaagse muziek te bezoeken, maar vind m’n inspiratie ook op Roadburn. Afhankelijk van m’n stemming kan ik ook erg graag luisteren naar renaissance muziek.”

TOM SANDERMAN

vrijwilliger

“De Link kwam in 2014 op een perfect moment in mijn persoonlijke ontwikkeling als conservatoriumstudent, want als vrijwilliger bij de concerten leerde ik veel nieuwe muziek en musici kennen. Dat doet De Link nog altijd, en ik ben blij dat ik intussen zelf ook alweer mijn vijfde seizoen in ga bij de artistieke raad. Bovendien mag ik vanaf 2021 ook fungeren als curator van de serie Kunst & Muziek. Het kiezen van mijn mooiste herinnering is onmogelijk, maar alle keren dat ik zelf als saxofonist mocht optreden stemden me in elk geval trots.”

SJORS VAN DER MARK

vrijwilliger

“Ergens in 2015 ben ik begonnen als algemeen vrijwilliger. Tijdens de voorbereidingen voor seizoen 19/20 ben ik aangesloten bij de artistieke raad. Denkend aan een mooiste herinnering schieten me al heel veel concerten te binnen, waarin vooral de grote diversiteit op valt; in stijlen, vormen en samenwerkingen. Vanuit een rock- en metalachtergrond ben ik tijdens mijn consertvatoriumstudie, mede dankzij de Link, naar de hedendaagse muziek toegegroeid. Sterk ritmische en energieke stukken hebben daarin vaak nog steeds mijn voorkeur. Ook waardeer ik het zeer als er flink geëxperimenteerd wordt met klank of techniek.”

ANNEMARIE BOIN

vrijwilliger

“Ik ontvang sinds enkele jaren de bezoekers bij de kassa en help een handje mee bij het schrijven van de programmateksten. Ik luisterde al heel veel naar klassieke muziek. Eerlijk gezegd moesten mijn oren daarom aanvankelijk wel even wennen aan de programma’s van De Link, maar al snel begon ik juist plezier te hebben in dat avontuur. De huiskamersetting van Het Cenakel, die er voor zorgt dat je dichtbij de spelers zit, draagt daar ook flink aan bij.”

CATHINCA PORSIUS

vrijwilliger

EDUARDO DIEZ GARCIA

vrijwilliger

“Ik heb altijd al genoten van nieuwe muziek, maar door De Link is mijn smaak enorm verbreed. Vaak genoeg ging ik met niet al te hoge verwachtingen naar een concert, om na afloop nog dagenlang de werken van die avond op repeat te hebben staan. Sowieso koester ik warme herinneringen aan de keren dat we met Artheme Quartet hebben mogen spelen in het Cenakel en de LocHal. De Link is dus een club waar ik graag deel van uit wil maken, en ik kijk er naar uit om vanaf 2022 musici te ontvangen en het podium te prepareren.”

AURA BOUW

vrijwilliger

“Ik ben sinds 2021 vrijwilliger bij De Link. Dit houdt in dat ik bij een paar concerten per jaar mijn steentje bijdraag in de organisatie ervan. Hiervoor kende ik De Link vooral als initiatiefnemer in hele mooie projecten, voornamelijk ook in verband met de stadscomponist. Tot dusver is mijn mooiste herinnering aan De Link dat ze tijdens de pandemie een verbinding legde tussen muziek, de stad en de mensen. Mijn muzikale voorkeur is toevallig erg verbonden aan die van de twee recentste stadscomponisten; Anthony Fiumara en Mathijs Leeuwis. Zij creëren los van elkaar, maar ook samen onder de naam ‘Poulson Sq’, hele interessante klankwerelden die mij eindeloos inspireren.”

CLAIRE ADAMS

vrijwilliger

“Toen ik in het seizoen 2020/2021 startte als vrijwilliger bij De Link, mochten wegens de pandemie de meeste concerten helaas niet doorgaan. Daarom was het extra fijn dat er in juli na een lange lockdown alsnog een zomerconcert kon worden georganiseerd en ik toen zelf ook mijn nieuwste programma voor viool en zang kon presenteren. Dat voelde als thuiskomen.
Mijn smaak is tamelijk breed, maar ik merk dat ik een sterke voorliefde heb voor het grijze gebied tussen muziek en theater. Artiesten als Barbara Hannigan en Patricia Kopachinkaja zijn dan ook grote voorbeelden voor me; zij zijn niet alleen virtuoos in hun muzikale spel, maar hebben vaak ook een fascinerende performance.”

DAUPHINE VAN DER VELPEN

vrijwilliger

PETER-JAN WAGEMANS

voorzitter

 

secretaris

JAN FRANKEN

penningmeester

“Sinds november 2019 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Link en sinds juni 2020 zit ik als penningmeester in het bestuur. Gedurende deze periode heb ik bijna alle concerten bijgewoond en het allermooist vond ik het optreden van Vicky Chow; wat een energie, wat een gelaagdheid in haar pianospel! Ik ben een culturele veelvraat. En wat muziek betreft houd ik van een breed scala van stijlen en soorten; van polyfone renaissancezang en jazz, langs Congolese soukous en dance. Het ontdekken van muziek, zeker live, blijft voor mij een feest.”

ARTISTIEKE RAAD

Nicoline Soeter
Tom Sanderman
Sjors van der Mark

0