Medewerkers

BART DE VREES

Artistiek leider

“Sinds december 2022 ben ik in de gelukkige omstandigheid mijzelf de nieuwe artistiek leider van De Link te mogen noemen. Toch wel beetje een droombaan voor mij. Hoewel ik pas net begonnen ben vind ik vooral het aandachtige publiek en de concentratie van de musici het mooist. Het Cenakel is dan ook een prachtig klinkende locatie voor muziek.
Mijn muzikale smaak is nogal breed, van klassiek tot jazz, van pop tot hiphop en van experimentele elektronische muziek tot smartlap en alles daartussen in en daarbuiten. Ik heb wel een lichte voorkeur voor excentrieke, eigenzinnige kunstenaars, makers die radicaal hun eigen weg zoeken en misschien niet vinden. Naast dat ik zelf componeer en speel ben ik vooral ook een fervent luisteraar.”

RENÉE BEKKERS

Zakelijk leider

“Vanaf september 2021 ben ik zakelijk leidster van De Link. Sinds mijn studententijd aan het conservatorium in Tilburg ken ik De Link en heb ik er zelf mogen optreden. Als accordeoniste ben ik grootgebracht met hedendaagse muziek en ik vind het ontzettend leuk om samen met makers vanuit verschillende kunstdisciplines nieuwe muziek(producties) te creëeren. Daarbij werk ik graag samen met componisten, maar ik hou er ook van om bestaande composities uit bijvoorbeeld de barok of de romantiek te arrangeren en opnieuw klank te geven.”

MAX MAJORANA

Communicatiemedewerker

“Vanuit het project rondom de Stadscomponist ben ik eind 2018 geïntroduceerd bij De Link, waar ik me sindsdien bemoei met marketing & communicatie. Voorheen was ik met name liefhebber van indierock en jazz, maar de concerten van De Link hebben mijn horizon flink verbreed. Het is zó belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe muziek. Ik ben vooral trots dat we met het hartverwarmende Tracking Tilburg Online een kleine troost hebben kunnen bieden aan de stad in het begin van de covid-pandemie.”

SJORS VAN DER MARK

vrijwilliger

“Ergens in 2015 ben ik begonnen als algemeen vrijwilliger. Tijdens de voorbereidingen voor seizoen 19/20 ben ik aangesloten bij de artistieke raad. Denkend aan een mooiste herinnering schieten me al heel veel concerten te binnen, waarin vooral de grote diversiteit op valt; in stijlen, vormen en samenwerkingen. Vanuit een rock- en metalachtergrond ben ik tijdens mijn conservatoriumstudie, mede dankzij de Link, naar de hedendaagse muziek toegegroeid. Sterk ritmische en energieke stukken hebben daarin vaak nog steeds mijn voorkeur. Ook waardeer ik het zeer als er flink geëxperimenteerd wordt met klank of techniek.”

JOSTIJN LIGTVOET

vrijwilliger

“Opgegroeid en afgestudeerd als cellist speelde ik voornamelijk klassieke werken. Mijn interesse in hedendaagse muziek werd pas veel later aangewakkerd tijdens concerten van Incubate festival. Inmiddels ben ik overgestapt naar de fotografie en werk ik veel voor muzikale instellingen (waaronder November Music) waardoor ik veel in contact sta met makers en naar veel hedendaagse muziek mag luisteren.

Sinds een jaar of drie ben ik weer begonnen met een nieuwe muzikale zoektocht, en wel die in de modulaire muziek waarbij ik nu bezig ben met tapeloops, soundscapes van eigen opnames en granulaire muziek in combinatie met mijn cello. Ik heb eigenlijk teveel inspiratiebronnen, maar degene waar ik heel lang naar kan luisteren zijn Ryoji Ikeda, Jennifer Walshe, Rianne Wilbers, Matmos, en Kaitlyn Aurelia Smith.”

EDUARDO DIEZ GARCIA

vrijwilliger

“Ik heb altijd al genoten van nieuwe muziek, maar door De Link is mijn smaak enorm verbreed. Vaak genoeg ging ik met niet al te hoge verwachtingen naar een concert, om na afloop nog dagenlang de werken van die avond op repeat te hebben staan. Sowieso koester ik warme herinneringen aan de keren dat we met Artheme Quartet hebben mogen spelen in het Cenakel en de LocHal. De Link is dus een club waar ik graag deel van uit wil maken, en ik kijk er naar uit om vanaf 2022 musici te ontvangen en het podium te prepareren.”

AURA BOUW

vrijwilliger

“Ik ben sinds 2021 vrijwilliger bij De Link. Dit houdt in dat ik bij een paar concerten per jaar mijn steentje bijdraag in de organisatie ervan. Hiervoor kende ik De Link vooral als initiatiefnemer in hele mooie projecten, voornamelijk ook in verband met de stadscomponist. Tot dusver is mijn mooiste herinnering aan De Link dat ze tijdens de pandemie een verbinding legde tussen muziek, de stad en de mensen. Mijn muzikale voorkeur is toevallig erg verbonden aan die van de twee recentste stadscomponisten; Anthony Fiumara en Mathijs Leeuwis. Zij creëren los van elkaar, maar ook samen onder de naam ‘Poulson Sq’, hele interessante klankwerelden die mij eindeloos inspireren.”

JORIS VAN SLEEUWEN

vrijwilliger

“Al een jaar of vijf speel ik als fluitist mee in CoMA Eindhoven, een amateurorkest van ongeveer 20 leden dat onder leiding van Lucas Vis hedendaagse muziek uitvoert. Daar is mijn liefde voor eigentijdse muziek geboren. Via CoMA hoorde ik over De Link en raakte enthousiast voor de uitvoeringen in het Cenakel. Bovendien was het te gek om tijdens Tracking Tilburg 2023 twee werken van de Stadscomponist ten gehore te mogen brengen. Ik heb geen professionele opleiding in muziek gedaan, maar ben van huis uit architectuurhistoricus. Daarbij ben ik met name geïnteresseerd in de relatie tussen architectuur en muziek. Zo houd ik me bezig met de geschiedenis van moderne muziekgebouwen maar ook met architecten die zich laten inspireren door muziek – neem Le Corbusier en Xenakis bij het Philipspaviljoen in Brussel.

MAYKE NAS

secretaris

“Je kunt wel zeggen dat ik uit een echt muzikaal nest kom. Als 16-jarige begon ik aan de vooropleiding op het conservatorium, en toen ik begin jaren ‘90 naar Tilburg verhuisde, bestond De Link al, zij het in kleinere vorm. Het werd toen gerund door Paul Sprangers en Jo Sporck; binnen de kortste keren was ik er kind aan huis. De concerten waren destijds al informeel en gezellig. In 1997 werd ik gevraagd om officieel bij de club te komen, en tien jaar lang heb ik me uitgesloofd als programmeur en fondsenwerver. Tien jaar later kon de organisatie professionaliseren, kreeg ik het zelf drukker als componist en droeg daarom het stokje over aan Merijn Bisschops, die De Link verder uitbouwde. Ik ben blij dat ik nu als bestuurslid mijn steentje weer bij kan dragen aan dit unieke avonturierspodium.”

JAN FRANKEN

penningmeester

“Sinds november 2019 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Link en sinds juni 2020 zit ik als penningmeester in het bestuur. Gedurende deze periode heb ik bijna alle concerten bijgewoond en het allermooist vond ik het optreden van Vicky Chow; wat een energie, wat een gelaagdheid in haar pianospel! Ik ben een culturele veelvraat. En wat muziek betreft houd ik van een breed scala van stijlen en soorten; van polyfone renaissancezang en jazz, langs Congolese soukous en dance. Het ontdekken van muziek, zeker live, blijft voor mij een feest.”

PAUL JANSSEN

fotograaf

In 2019 werd ik gevraagd om voor De Link te fotograferen. Ik fotografeerde al eerder veel optredens in PaRaDoX, maar ook festivals, waaronder November Music. Het concert van Vicky Chow in 2019 is nog altijd het meest indrukwekkende optreden dat ik in De Link mocht fotograferen. In mijn tienerjaren werd ik door mijn oudste broer al ingeleid in de klassieke en hedendaagse muziek. Samen luisterden we naar o.a. Bruckner, Mahler, Stravinsky en Sjostakovitsj, later gevolgd door componisten als Berio, Kagel, Schnittke, Andriessen, Breuker, De Bondt en Oestvolskaja. Ik heb gezongen in o.a. het Brabantkoor en diverse ensembles. Poulenc’s Voix Humaine vormde de inspiratiebron voor mijn bedrijfsnaam ‘vwahumaine fotografie’.

DAUPHINE VAN DER  VELPEN

vrijwilliger

“Ik ben erg blij in 2022 te zijn gestart als vrijwilliger en hand- en spandiensten te verlenen op dagen dat we concerten organiseren. Mijn mooiste herinnering aan De Link is die keer dat ik zelf liefst een hele week in voorbereiding was op een concert in het Cenakel – tijdens de residentieperiode van componist Patrick Ellis. Dat was erg inspirerend. Als klassiek saxofoniste met een voorliefde voor minimal music ben ik blij dat ik hier mijn repertoirekennis kan vergroten.”

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen