Medewerkers

MERIJN BISSCHOPS

Artistiek leider / programmeur

“Ik was 22 toen ik als bezoeker mijn eerste concert van De Link meemaakte: een uitvoering van Black Angels gecomponeerd door George Crumb. Door die overweldigende muziek in levenden lijve mee te maken wist ik: hier hoor ik thuis. Niet lang daarna werd ik vrijwilliger om mee te helpen bij de concerten en de programmering. In 2006 werd ik aangesteld als coördinator om de organisatie meer continuïteit te bieden, later werd ik aangesteld als zakelijk leider en sinds september 2021 trek ik de kar als artistiek leider. Mijn muzieksmaak is enorm breed: alles van spectrale muziek, textuurrijke minimal music, uitwassen van prog-rock, jazz, metal en doom tot vage ’60’s/ 70’s bandjes en obscure noisy tape-muziek. Al die inspiratiebronnen sijpelen door in mijn eigen composities en interdisciplinaire producties.”

RENÉE BEKKERS

Zakelijk leider

Vanaf september 2021 ben ik zakelijk leidster van De Link. Sinds mijn studententijd aan het conservatorium in Tilburg ken ik De Link en heb ik er zelf mogen optreden. Als accordeoniste ben ik grootgebracht met hedendaagse muziek en ik vind het ontzettend leuk om samen met makers vanuit verschillende kunstdisciplines nieuwe muziek(producties) te creëeren. Daarbij werk ik graag samen met componisten, maar ik hou er ook van om bestaande composities uit bijvoorbeeld de barok of de romantiek te arrangeren en opnieuw klank te geven. 

NICOLINE SOETER

programmeur/ vrijwilliger

“Tot september 2021 was ik artistiek leider van De Link, nu ben ik nog als vrijwilliger en programmeur betrokken, zoals ik ooit in 2007 ben begonnen. Ik heb geweldige herinneringen aan onze samenwerking met Incubate. Op een regenachtige middag in het Duvelhok zaten zo’n honderd jongeren rondom de Japanse Koto speelster Makiko Goto. Een simpele bouwlamp zorgde voor een spontaan schimmenspel op de muur, haar zang en dit insectachtige snaar-instrument, de licht tikkende regen op het oude fabrieksdak… Alles droeg eraan bij dat we met z’n allen even opgingen in een totaal andere wereld. Ik vind het heerlijk om festivals voor hedendaagse muziek te bezoeken, maar vind m’n inspiratie ook op Roadburn. Afhankelijk van m’n stemming kan ik ook erg graag luisteren naar renaissance muziek.”

TOM SANDERMAN

programmeur/ vrijwilliger

“De Link kwam in 2014 op een perfect moment in mijn persoonlijke ontwikkeling als conservatoriumstudent, want als vrijwilliger bij de concerten leerde ik veel nieuwe muziek en musici kennen. Dat doet De Link nog altijd, en ik ben blij dat ik intussen zelf ook alweer mijn vijfde seizoen in ga als programmeur. Bovendien mag ik vanaf 2021 ook fungeren als curator van de serie Kunst & Muziek. Het kiezen van mijn mooiste herinnering is onmogelijk, maar alle keren dat ik zelf als saxofonist mocht optreden stemden me in elk geval trots.”

SJORS VAN DER MARK

programmeur/ vrijwilliger

“Ergens in 2015 ben ik begonnen als algemeen vrijwilliger. Tijdens de voorbereidingen voor seizoen 19/20 ben ik aangesloten bij het programmeursteam. Denkend aan een mooiste herinnering schieten me al heel veel concerten te binnen, waarin vooral de grote diversiteit op valt; in stijlen, vormen en samenwerkingen. Vanuit een rock- en metalachtergrond ben ik tijdens mijn consertvatoriumstudie, mede dankzij de Link, naar de hedendaagse muziek toegegroeid. Sterk ritmische en energieke stukken hebben daarin vaak nog steeds mijn voorkeur. Ook waardeer ik het zeer als er flink geëxperimenteerd wordt met klank of techniek.”

LEON CAARLS

productieleider

“Mijn muzikale voorkeur hangt nauw samen met mijn stemming. Muziek geeft energie en brengt me naar aangename, luchtige, en hoopvolle gemoedstoestanden. Maar ook van muziek die de donkere kanten van het leven verklankt kan ik erg genieten. Neem nu de serie Tracking Tilburg Online van de Stadscomponist, die in het voorjaar van 2020 verscheen toen we midden in de eerste lockdown zaten. Op dat moment was ik net ingestroomd als productieleider. Prachtig hoe de muziek daar de stilte verbrak en de leegte vulde met klanken. Confronterend en aangrijpend, voor mij kwam daarin veel samen.”

MAX MAJORANA

marketing medewerker

“Vanuit het project rondom de Stadscomponist ben ik eind 2018 geïntroduceerd bij De Link, waar ik me sindsdien bemoei met marketing & communicatie. Voorheen was ik met name liefhebber van indierock en jazz, maar de concerten van De Link hebben mijn horizon flink verbreed. het is zó belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe muziek. Ik ben vooral trots dat we met het hartverwarmende Tracking Tilburg Online een kleine troost hebben kunnen bieden aan de stad in het begin van de covid-pandemie.”

PETER-JAN WAGEMANS

voorzitter

ILJA HIJINK

secretaris

“Als secretaris binnen het bestuur breng ik expertise als beleidsmedewerker aan Tilburg University en ervaring in de culturele sector in. Het bestuur denkt mee over de koers en strategie van De Link. Het geeft energie dat de inzet loont: het trouwe publiek bij de concertserie wordt uitgebreid met nieuwsgierige nieuwkomers, en de serie in het Cenakel wordt aangevuld met mooie muzikale en kunstzinnige programma’s. Hoogtepunten voor mij zijn uitvoeringen van Michael Gordon, zowel het wervelende ‘8’ door het Cello Octet Amsterdam als het spectaculaire ‘Sonatra’ door pianovirtuoos Vicky Chow.”

JAN FRANKEN

penningmeester

“Sinds november 2019 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Link en sinds juni 2020 zit ik als penningmeester in het bestuur. Gedurende deze periode heb ik bijna alle concerten bijgewoond en het allermooist vond ik het optreden van Vicky Chow; wat een energie, wat een gelaagdheid in haar pianospel! Ik ben een culturele veelvraat. En wat muziek betreft houd ik van een breed scala van stijlen en soorten; van polyfone renaissancezang en jazz, langs Congolese soukous en dance. Het ontdekken van muziek, zeker live, blijft voor mij een feest.”

ANNEMARIE BOIN

vrijwilliger

“Ik ontvang sinds enkele jaren de bezoekers bij de kassa en help een handje mee bij het schrijven van de programmateksten. Ik luisterde al heel veel naar klassieke muziek. Eerlijk gezegd moesten mijn oren daarom aanvankelijk wel even wennen aan de programma’s van De Link, maar al snel begon ik juist plezier te hebben in dat avontuur. De huiskamersetting van Het Cenakel, die er voor zorgt dat je dichtbij de spelers zit, draagt daar ook flink aan bij.”

CATHINCA PORSIUS

vrijwilliger

REMY ALEXANDER

vrijwilliger

AURA BOUW

vrijwilliger

CLAIRE ADAMS

vrijwilliger

0