Medewerkers

BART DE VREES

Artistiek leider

“Sinds december 2022 ben ik in de gelukkige omstandigheid mijzelf de nieuwe artistiek leider van De Link te mogen noemen. Toch wel beetje een droombaan voor mij. Hoewel ik pas net begonnen ben vind ik vooral het aandachtige publiek en de concentratie van de musici het mooist. Het Cenakel is dan ook een prachtig klinkende locatie voor muziek.
Mijn muzikale smaak is nogal breed, van klassiek tot jazz, van pop tot hiphop en van experimentele elektronische muziek tot smartlap en alles daartussen in en daarbuiten. Ik heb wel een lichte voorkeur voor excentrieke, eigenzinnige kunstenaars, makers die radicaal hun eigen weg zoeken en misschien niet vinden. Naast dat ik zelf componeer en speel ben ik vooral ook een fervent luisteraar.”

RENÉE BEKKERS

Zakelijk leider

“Vanaf september 2021 ben ik zakelijk leidster van De Link. Sinds mijn studententijd aan het conservatorium in Tilburg ken ik De Link en heb ik er zelf mogen optreden. Als accordeoniste ben ik grootgebracht met hedendaagse muziek en ik vind het ontzettend leuk om samen met makers vanuit verschillende kunstdisciplines nieuwe muziek(producties) te creëeren. Daarbij werk ik graag samen met componisten, maar ik hou er ook van om bestaande composities uit bijvoorbeeld de barok of de romantiek te arrangeren en opnieuw klank te geven.”

BRUNO CULOTTI

content marketeer

“Sinds de zomer van 2022 ben ik verantwoordelijk voor de digitale marketing. Ik help de organisatie de juiste toon aan te slaan in de externe commucatie. De 24uurs-marathon Tilburg Concrète was meteen een mooie vuurdoop voor me. Omdat ik zelf ook componeer, snap ik goed dat technologie zijn weerslag heeft op het ontwikkelen van kunst. Misschien is dat de reden dat ik graag veel verschillende genres beluister; je kunt overal wel ergens iets van opsteken. Daarnaast ben ik liefhebber van filosofie en de schaaksport.”

MAX MAJORANA

publiciteitsmedewerker

“Vanuit het project rondom de Stadscomponist ben ik eind 2018 geïntroduceerd bij De Link, waar ik me sindsdien bemoei met marketing & communicatie. Voorheen was ik met name liefhebber van indierock en jazz, maar de concerten van De Link hebben mijn horizon flink verbreed. het is zó belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe muziek. Ik ben vooral trots dat we met het hartverwarmende Tracking Tilburg Online een kleine troost hebben kunnen bieden aan de stad in het begin van de covid-pandemie.”

SJORS VAN DER MARK

vrijwilliger

“Ergens in 2015 ben ik begonnen als algemeen vrijwilliger. Tijdens de voorbereidingen voor seizoen 19/20 ben ik aangesloten bij de artistieke raad. Denkend aan een mooiste herinnering schieten me al heel veel concerten te binnen, waarin vooral de grote diversiteit op valt; in stijlen, vormen en samenwerkingen. Vanuit een rock- en metalachtergrond ben ik tijdens mijn consertvatoriumstudie, mede dankzij de Link, naar de hedendaagse muziek toegegroeid. Sterk ritmische en energieke stukken hebben daarin vaak nog steeds mijn voorkeur. Ook waardeer ik het zeer als er flink geëxperimenteerd wordt met klank of techniek.”

ANNEMARIE BOIN

vrijwilliger

“Ik ontvang sinds enkele jaren de bezoekers bij de kassa en help een handje mee bij het schrijven van de programmateksten. Ik luisterde al heel veel naar klassieke muziek. Eerlijk gezegd moesten mijn oren daarom aanvankelijk wel even wennen aan de programma’s van De Link, maar al snel begon ik juist plezier te hebben in dat avontuur. De huiskamersetting van Het Cenakel, die er voor zorgt dat je dichtbij de spelers zit, draagt daar ook flink aan bij.”

EDUARDO DIEZ GARCIA

vrijwilliger

“Ik heb altijd al genoten van nieuwe muziek, maar door De Link is mijn smaak enorm verbreed. Vaak genoeg ging ik met niet al te hoge verwachtingen naar een concert, om na afloop nog dagenlang de werken van die avond op repeat te hebben staan. Sowieso koester ik warme herinneringen aan de keren dat we met Artheme Quartet hebben mogen spelen in het Cenakel en de LocHal. De Link is dus een club waar ik graag deel van uit wil maken, en ik kijk er naar uit om vanaf 2022 musici te ontvangen en het podium te prepareren.”

AURA BOUW

vrijwilliger

“Ik ben sinds 2021 vrijwilliger bij De Link. Dit houdt in dat ik bij een paar concerten per jaar mijn steentje bijdraag in de organisatie ervan. Hiervoor kende ik De Link vooral als initiatiefnemer in hele mooie projecten, voornamelijk ook in verband met de stadscomponist. Tot dusver is mijn mooiste herinnering aan De Link dat ze tijdens de pandemie een verbinding legde tussen muziek, de stad en de mensen. Mijn muzikale voorkeur is toevallig erg verbonden aan die van de twee recentste stadscomponisten; Anthony Fiumara en Mathijs Leeuwis. Zij creëren los van elkaar, maar ook samen onder de naam ‘Poulson Sq’, hele interessante klankwerelden die mij eindeloos inspireren.”

JAN FRANKEN

penningmeester

“Sinds november 2019 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Link en sinds juni 2020 zit ik als penningmeester in het bestuur. Gedurende deze periode heb ik bijna alle concerten bijgewoond en het allermooist vond ik het optreden van Vicky Chow; wat een energie, wat een gelaagdheid in haar pianospel! Ik ben een culturele veelvraat. En wat muziek betreft houd ik van een breed scala van stijlen en soorten; van polyfone renaissancezang en jazz, langs Congolese soukous en dance. Het ontdekken van muziek, zeker live, blijft voor mij een feest.”

PAUL JANSSEN

fotograaf

In 2019 werd ik gevraagd om voor De Link te fotograferen. Ik fotografeerde al eerder veel optredens in PaRaDoX, maar ook festivals, waaronder November Music. Het concert van Vicky Chow in 2019 is nog altijd het meest indrukwekkende optreden dat ik in De Link mocht fotograferen. In mijn tienerjaren werd ik door mijn oudste broer al ingeleid in de klassieke en hedendaagse muziek. Samen luisterden we naar o.a. Bruckner, Mahler, Stravinsky en Sjostakovitsj, later gevolgd door componisten als Berio, Kagel, Schnittke, Andriessen, Breuker, De Bondt en Oestvolskaja. Ik heb gezongen in o.a. het Brabantkoor en diverse ensembles. Poulenc’s Voix Humaine vormde de inspiratiebron voor mijn bedrijfsnaam ‘vwahumaine fotografie’.

DAUPHINE VAN DER  VELPEN

vrijwilliger

“Ik ben erg blij in 2022 te zijn gestart als vrijwilliger en hand- en spandiensten te verlenen op dagen dat we concerten organiseren. Mijn mooiste herinnering aan De Link is die keer dat ik zelf liefst een hele week in voorbereiding was op een concert in het Cenakel – tijdens de residentieperiode van componist Patrick Ellis. Dat was erg inspirerend. Als klassiek saxofoniste met een voorliefde voor minimal music ben ik blij dat ik hier mijn repertoirekennis kan vergroten.”

MAYKE NAS

secretaris

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen