Claron McFadden & Artvark Saxophone Quartet

Datum: 23 januari 2024

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Prijs: €18,00 | student €8,00

Programma

hear, Hear….LISTEN! is de titel van het nieuwe programma van het Artvark Saxophone Quartet en zangeres Claron McFadden. De gevierde sopraan Claron McFadden, geboren in de Verenigde Staten maar sinds 1984 woonachtig in Nederland, selecteerde als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en ronduit grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis.

In 2023 speelde het kwintet een reeks van succesvolle en uitverkochte concerten en was het onder meer te gast bij het televisieprogramma Podium Klassiek op NPO2. Vanaf vandaag zijn Artvark & Claron McFadden weer terug met hear, Hear….LISTEN! en maken ze een uitgebreide tournee door Nederland, te beginnen bij De Link in het Cenakel.

Het Artvark Saxophone Quartet schreef nieuwe muziek bij teksten uit de geschiedenis van de oudheid tot nu. McFadden laat zich inspireren door vrouwelijke personen uit de geschiedenis die betekenis hebben gegeven aan het vrouw zijn. Voorbeelden? Denk aan dichters Sappho en Veronica Franco, maar ook een vrij recentelijk ingezonden brief uit de Britse krant The Guardian, waarin een echtgenote zich rechtstreeks richt tot haar man, vormt de basis voor een nieuwe compositie. Bovendien schreef McFadden ook eigen teksten. Alle teksten hebben een directe betrekking tot de positie van de vrouw van nu.

Claron McFadden is vijfde lid van het kwartet. Als vocaliste, dan weer als begeleidende stem. Net als zij haar eigen timbre heeft binnen het kwartet, hebben ook de saxofoons van Bart Wirtz, Rolf Delfos, Peter Broekhuizen en Mete Erker een unieke stem in haar verhalen. Veel plezier tijdens dit – naar de maatstaven van De Link – buitengewoon jazzy uitstapje!

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen