Eveline Vervliet & Delia Ramos Rodríguez in Chassé Theater

Datum: 17 juli 2022

Aanvang: 15:30 uur
Locatie: Chassé Theater, Breda

Activiteit

Prijs: 2,50

Programma

In onze vernieuwde reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners.

Ditmaal staan geluidskunstenaar Eveline Vervliet en violist Delia Ramos Rodríguez centraal. Ze zullen tijdens de Culturele Zondag twee maal live optreden in Chassé Theater. In samenwerking met Witte Rook zal daar ‘s middags de film ‘Kroniekschrijvers aan Tafel’ worden vertoond, die speciaal voor deze gelegenheid voorzien zal worden van een gloednieuwe live soundtrack. De film is gemaakt door Floor Snels, Jetske van Dorp en Sofie Hollander, en was eerder dit jaar te zien als site-specific kunstinstallatie in het Liniekwartier, Breda, waar de video ook tot stand kwam. De performances starten om 16.00 en 16.30 uur.

Eveline Vervliet is een Belgische componist en geluidsontwerper. In haar werk houdt ze zich bezig met de sociale aspecten van het nu en de toekomst, en onderzoekt ze diverse technieken en interactieve uitingen. Ze componeert zowel voor klassieke instrumenten als elektronica. Daarnaast speelt ze zelf ook live elektronica en codeert ze websites en kunstapplicaties. In 2021 won ze de Jacques de Leeuwprijs voor jonge performancekunstenaars. Momenteel is ze bezig aan een masteropleding compositie bij Martin Schüttler aan het HMDK Stuttgart.

Delia Ramos Rodríguez begon met viool spelen toen ze 5 jaar oud was. Nadat ze in 2016 haar bachelor aan het Royal Conservatory of Music in Madrid bij Joaquín Torre behaalde, verhuisde ze naar Stuttgart om te studeren bij Nurit Stark en Melise Mellinger aan het Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst. Delia heeft gewerkt met componisten als Jennifer Walshe, Marco Stroppa, Helmut Lachenmann, Nicolaus A. Huber, Jessie Marino. Ook speelt ze in het Stuttgarter Kammerorchester, het Württembergische Kammerorchester en Ensemble Modern op locaties door heel Duitsland, Spanje, Italië en Zwitserland. 

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen