Franssen/Palinckx in Hilvaria Studio’s

Datum: 14 januari 2024

Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Hilvaria Studio’s, Hilvarenbeek

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zullen Jacq Palinckx en Marieke Franssen als duo de nieuwjaarsreceptie van Hilvaria Studio’s opsieren, op zondag 14 januari 2024 in Hilvarenbeek.

Franssen/Palinckx is een gloednieuw duo met een enigszins ongebruikelijke bezetting; Marieke Franssen speelt basfluit, dwarsfluit en piccolo en Jacq Palinckx speelt elektrische gitaar. November jongstleden werd Jacq als Stadscomponist van Tilburg door De Link uitgenodigd om een speciaal programma samen te stellen op het festival Tracking Tilburg. Zijn keuze viel al snel op fluitiste Marieke Franssen. Ze heeft in het recente verleden met verve veel muziek van Jacq Palinckx gespeeld. Zo ging in 2017 6x Maximal Music! for bass flute and (guitar related) electronics in première.

In de Lochal is de wens ontstaan om een heus duoprogramma te gaan ontwikkelen waarbij Jacq Palinckx ook live elektrisch gitaar speelt. Het programma is een soort Jacq Palinckx songbook: van nieuwe versies van zijn composities uit de jaren tachtig tot enkele kersverse stukken. De muziek is een opwindende mix van compositie en improvisatie waarbij geen stijl of klankkleur wordt uitgesloten. Het programma wordt ook gelardeerd met een aantal van de zes Maximal Music!-stukken voor basfluit en elektronica. Spankracht gegarandeerd, zeker en vast!

 

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen