Creative Saloon met Stadscomponist in Kessels Museum

Datum: 28 november 2023

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kessels Museum, Tilburg

Prijs: gratis entree

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Programma

Heb jij ideeën om muziek (alle soorten welkom) met de stad (elke stad is mogelijk) of een andere omgeving, te verbinden? Loop je rond met een plan voor een muzikaal project op locatie? Ben je voor jouw koor, band of ensemble aan het verzinnen hoe je die connectie kunt maken? Dan heten we je graag van harte welkom op 28 november in het Kessels Museum in Tilburg!

Je hebt een creatief idee maar weet niet hoe je het om kunt zetten in een daadwerkelijk kunstzinnig project. Dat is ook niet makkelijk. Samen weten we meer! Tijdens de Creative Saloons van EELT ontmoeten de geraffineerde en artistieke Franse salons de provocerende, brutale cowboys uit de saloons van het Wilde Westen elkaar. Wat dat betekent? Dat we ons samen laten inspireren, ideeën delen, elkaar bevragen, op weg helpen en bestuiven met onze creativiteit en daadkracht. De Creative Saloon City of Music gaat over hoe je als kunstenaar in verbinding staat met je omgeving.

Wat gaan we doen? We herkennen het uit de films over het Wilde Westen; de hands-on, rokerige sfeer van een volle ‘saloon’ met kleine, houten tafels waar het avontuurlijke pioniersbestaan hoogtij viert. Combineer dat met de intieme vrijheid van denken van een achttiende- of negentiende-eeuwse Franse ‘salon’ waar creatieve geesten elkaar ontmoeten om te filosoferen en te inspireren. Dat is de Creative Saloon die EELT voor ogen heeft. Het belangrijkste onderdeel is de mogelijkheid voor jou als maker of andere expert om te sparren over eigen ideeën met collega-creatieven. Tijdens deze Creative Thinking-sessie leggen makers in ontwikkeling hun idee voor aan collega’s. Zo verrijk jij de ideeën van je collega en geef je elkaar input. Je deelt je expertise en jouw idee wordt verhelderd.

Jacq Palinckx is componist, gitarist en maker van beeldend werk. Hij haalt zijn inspiratie uit de gekste hoeken. Van Beethoven tot dromen en van lelijke gebouwen tot schoonheid. Jacq zal ons inspireren met een korte inleiding over zijn werk.

Doe mee op 28 november om 20:00 (inloop vanaf 19:30) bij het Kessels Museum, Stationstraat 26 in Tilburg. Meld je aan via deze link. Deelname is gratis, maar we willen wel graag weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen