Nuno Silva in PARK

Datum: 9 december 2023

Aanvang: 15:30 uur
Locatie: PARK, Tilburg

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal saxofonist Nuno Silva reageren op de installatie Catalog of Shadows II in PARK, die nog te zien is tot en met 10 december 2023. PARK heeft met de serie Komma overigens hetzelfde doel voor ogen; geregeld nodigt zij andere kunstenaars uit om performances uit te voeren die ingrijpen in of reageren op de desbetreffende expositie.

DansBrabant en PARK bestaan immers tien jaar en dat moet gevierd worden. Choreografe Kristel van Issum, filmmaker Martin Kers en componist Han Stubbe schaafden in deze DansBrabant productie twee jaar lang aan een nieuwe verzameling levensgrote vrouwenportretten. Het resultaat is een stemmig universum van bewegende en vervormende beelden, audio, video en muziek. Performer Ulrika Kinn-Svensson vertolkt alle zeven rollen en schakelt tussen minieme beweging en groot gebaar. De installatie is doorlopend te bezichtigen, in circa één uur komen alle zeven vrouwen voorbij.

Nuno Silva is een eclectische saxofonist, interdisciplinair kunstenaar en pedagoog. Geboren en getogen in Portugal en inmiddels 6 jaar woonachtig in Nederland. Hij richt zich op nieuwe interdisciplinaire creaties, kamermuziek en solo live elektronica projecten. Sinds het begin van zijn muzikale activiteit werkt hij samen met allerlei kunstenaars en makers om nieuwe wegen van expressie te voeden en te verkennen. Zo deed Silva bijvoorbeeld al mee aan ons festival Tracking Tilburg en maakte hij deel uit van de marathonsessie in Tilburg Concrète in Het Concreet.

 

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen