Quatuor Bozzini

Datum: 8 november 2022

Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement De Link, We Are Public, (reserveren niet verplicht)

Prijs: €20,00 | student €10,00

Programma

Het uit Montreal afkomstige Quatuor Bozzini, met de twee gelijknamige zussen op altviool en cello, is onmiskenbaar één van de beste strijkkwartetten van tegenwoordig. Het voert je mee in twee uitgestrekte klanklandschappen. Door de gedurfd fragiele uitvoering nodigen de vier musici de luisteraar nadrukkelijk uit om diens gedachten de vrije loop te laten. Een concert, kortom, om bij tot rust te komen. In samenwerking met November Music, waar deze maand meer van componist Jürg Frey te horen is.

Zijn Streichquartett no. 3 is een sereen, verfijnd werk dat van de spelers opperste concentratie en beheersing vergt. Gedurende een half uur wordt als het ware behoedzaam een lege, stille ruimte verkend. Langzaam worden kleuren en schaduwen zichtbaar en gewicht en tijd tastbaar. Frey is van mening dat goede muziek op specifieke delen in het menselijk lichaam gevoeld kan worden; Streichquartett no. 3 is duidelijk bestemd voor het buitenste van het trommelvlies.

Het al wat oudere Folkestone inspireerde Linda Caitlin Smith op de gebundelde aquarellen die William Turner maakte aan de Engelse kust. Net als de romantische schilder beziet ook Smith in haar stuk keer op keer hetzelfde landschap vanuit een ander oogpunt.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen