Reinier van Houdt in Hilvaria Studio’s

Datum: 15 januari 2023

Aanvang: 14:00 uur
Locatie: Hilvaria Studio’s, Hilvarenbeek

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal Reinier van Houdt muzikaal reageren op de tentoonstelling Diamonds Are Forever (D.A.F.) van Danielle Lemaire, te zien vanaf 18 september 2022 tot en met 15 januari 2023 bij Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek.

Lemaire brengt in haar werk verschillende beeldende elementen samen vanuit een besef van en gevoel voor kosmische orde. In de samenstelling van haar installaties gaan de onderdelen fungeren als antennes die communiceren met elkaar, de directe omgeving en het universum. Danielle grijpt in D.A.F. terug naar de tijd dat de Hilvaria Studio’s nog in gebruik waren als fotostudio voor DAF. Van daaruit ontrolt zich een onvoorspelbaar verhaal.

Reinier van Houdt staat bekend om zijn soms wat ongebruikelijke keuzes en onorthodoxe performances. Hij werkte samen met grote modernistische componisten als John Cage, Alvin Lucier en Luc Ferrari en speelde mee op 8 albums van de band Current 93, waar ook grootheden als Nick Cave en John Zorn aan bijdroegen. Tijdens de feestelijke finissage van de tentoonstelling van Danielle Lemaire bespeelt Van Houdt de vleugel die ooit aan de in de Hilvaria Studio’s gevestigde Relight Studio toebehoorde.

 

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen