Sjors van der Mark in de Compagnie

Datum: 29 oktober 2023

Aanvang: 13:00 uur
Locatie: De Compagnie, Veghel

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal gitarist Sjors van der Mark muzikaal reageren op de presentatie HUIS van Elsbeth Doorenbos en Hélène Rosenmöller, die als artistiek duo al ruim 30 jaar actief zijn.

Sjors van der Mark is als gitarist verbonden aan Orkest de Ereprijs en Herz Ensemble, maar opereert ook als solist. Eerder deze maand verscheen zijn meest recente album /-|00″. Het concert, dat onderdeel is van de vernissage van HUIS, start om 13.00 uur.

De vergankelijkheid en veranderlijkheid van herinneringen, van objecten. Het veranderen van inzicht door deze herinneringen en objecten in een andere vorm te presenteren. Dit zijn de thema’s uit het werk van Doorenbos en Rosenmöller waar Van der Mark op reflecteert. Thema’s die een directe parallel met geluid hebben. Ruimte, situatie en herinnering hebben invloed op de perceptie of interpretatie van elk geluid. Bij deze presentatie vormen gevonden en gearchiveerde geluiden de basis voor een improvisatie, die in context van de expositie de vorm van een nieuwe compositie krijgt. Verandert de ontwikkeling door de tijd heen de oudste herinnering binnen het stuk? Geeft de ruimte waarin het geplaatst wordt het stuk een andere betekenis? Of verandert het stuk zelf binnen de context van presentatie?

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen