Tantrum Saxophone Quartet in De Compagnie

Datum: 11 december 2022

Aanvang: 13:00 uur
Locatie: De Compagnie, Veghel

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners.

Ditmaal zal Tantrum Saxophone Quartet muzikaal reageren op de site-specific lichtinstallatie van Peter Vink, die dezelfde dag geopend wordt en daarna nog tot en met 29 januari 2023 bij De Compagnie in Veghel te zien zal zijn.

De lichtinstallatie Lopende band is door de kunstenaar speciaal gemaakt voor de Malerij aan de Noordkade en volgt de architectuur van de loopbrug die zich boven de gang bevindt. Op iedere draagbalk van deze brug hangt een dubbele rij LED-licht lijnen die zo geprogrammeerd zijn dat ze de illusie wekken van een rollende band. Hiermee verwijst Vink naar het verleden. In dit industriële erfgoed was ooit de mengvoederfabriek van de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV) gevestigd. Het kunstwerk verbeeldt de productie die hier plaatsvond. De kleuren geel en groen verwijzen naar de kleuren van het logo van CHV.

Patrick Ellis (Londen, 1994) was onze artist in residence 2022 en schreef in opdracht van De Link een hypnotiserend werk voor het Tantrum Saxophone Quartet waar ook visuals aan te pas komen. Ellis: “Door in Fractured Motion het saxofoonkwartet te combineren met elektronica en visuals met beelden van de laatste eeuw, wilde ik al deze elementen fuseren tot een immersieve concertervaring met gebruik van een alternatieve podiumopstelling. In het stuk komt de bezoeker een ‘Wall of Sound’ tegen, die langzaam verschuift en wegbreekt van de plek waar deze was begonnen alsook een reeks beelden die al haperend veranderen met de herhalingen en veranderingen in de muziek.”

De installatie is zondag 11 december vanaf 13.00 uur te bezoeken in De Compagnie aan de Verlengde Noordkade 10-12 in Veghel. Het concert van Tanrum Saxophone Quartet start om 13.30 uur.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen