Tatiana Rosa in PARK

Datum: 7 oktober 2023

Aanvang: 15:00 uur
Locatie: PARK, Tilburg

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal fluitiste Tatiana Rosa reageren op de jubileumtentoonstelling X van PARK, waar onze Stadscomponist Jacq Palinckx eerder al de opening voor verzorgde en die nog te zien is tot en met 15 oktober 2023. PARK heeft met de serie Komma overigens hetzelfde doel voor ogen; geregeld nodigt zij andere kunstenaars uit om performances uit te voeren die ingrijpen in of reageren op de desbetreffende expositie.

In oktober 2013 opende PARK haar deuren. Met een feestelijke tentoonstelling wordt nu het tienjarig bestaan gevierd. Uit elk jaar is één exposerend kunstenaar gekozen voor de jubileumtentoonstelling. Met deze deelnemers wordt de kwaliteit én breedte van het programma aangegeven waarmee PARK in het afgelopen decennium is vormgegeven.

Tatiana Rosa (1991) is een Portugese fluitiste, maar eveneens componiste en audiovisueel kunstenaar, momenteel gevestigd in Amsterdam. Haar werk is nauw verbonden met het gebruik van elektronica, digitale hulpmiddelen en letterlijke en intuïtieve interpretatie van gegevens. Ze richt zich op de heroriëntatie van het gebruik van technologie en data-gedreven ervaringen, door het ondermijnen van hun gebruik, en daarbij nauwe relaties te leggen tussen kunst, sociaal-politiek bewustzijn en technologische impact.

Tatiana is in juni 2017 afgestudeerd aan de MA in Live Electronics (CvA-AHK) en heeft sindsdien werk gepresenteerd in Nederland, Portugal, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Zwitserland, Duitsland, Italië, België, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen als onderdeel van festivals zoals Rewire, Amsterdam Dance Event, Gaudeamus Muziekweek, Athens Digital Arts Festival, O. Festival, Cello Biënnale Amsterdam, Sounds of Music Groningen, Plan B Art Festival, Amsterdam Fringe Festival, Nowy Teatr, Festival Música Viva, Warsaw Autumn, onder andere. Ze werkt regelmatig samen met Asko|Schönberg Ensemble, ENOA en de Futuristen.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen