Tilburgse Sterrentocht

Datum: 6 januari 2024

Aanvang: 17:00 uur
Locatie: Pieter Vreedeplein

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

Foto: Gijs Franken

Ook in 2024 zal er in Tilburg weer een Sterrentocht worden georganiseerd. Deze oude, op het Driekoningenfeest gestoelde traditie, werd in 2019 nieuw leven ingeblazen door stichting Het Vierde Geschenk. Tegen het vallen van de avond zal de Tilburgse binnenstad op 6 januari transformeren tot een sprookjesachtig lichtspektakel. Iedereen mag komen kijken – óf zelf meedoen. Zoek de gigantische, fel schijnende ster die de stoet aanvoert, dan zit je goed. De ster staat symbool voor het verlichten van de duisternis en het verenigen van mensen; precies wat we in hartje winter nodig hebben.

Stadscomponist Jacq Palinckx heeft voor de jaarlijkse Sterrentocht Tilburg op zaterdag 6 januari een speciale compositie gemaakt. Als uitgangspunt gebruikt hij twee traditionele Driekoningenliedjes. Hoofdrol is weggelegd voor Cathinca Porsius op piccolo. Zij voert het Gemengd Koor De Bron aan als een soort rattenvanger van Hamelen. Ook speelt de rommelpot een belangrijke rol in de compositie. Dit instrument behoort al sinds de middeleeuwen traditioneel bij het zingen van de Driekoningenliedjes op 6 januari. Jacq zal ook zelf de rommelpot bespelen op de Sterrentocht.

Heb je toevallig nog oud speelgoed liggen waar je een ander blij mee kunt maken? Doneer dit dan in één van de bakken in de parade. Die start om 17.00 uur op het Willemsplein en eindigt daar ook weer rond 20.00 uur. Tussendoor worden onder meer de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein aangedaan.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen