Artist Residency De Link & AMPA 2018

MOLLY JOYCE & JOP SCHELLEKENS

Vanaf 2018 organiseert De Link jaarlijks een Artist Residency waarin veelbelovende componisten en musici de kans krijgen om samen te werken aan een nieuwe muziekproductie. Voor de allereerste editie had De Link componiste Molly Joyce (US) en slagwerker Jop Schellekens (NL) aan elkaar gekoppeld.

In de week van 23 t/m 30 januari 2018 kregen zij de tijd en ruimte om te experimenteren, plannen uit te werken en de puntjes op de i te zetten. De Link faciliteerde en bood artistiek advies. Op dinsdag 30 januari 2018 werd de gloednieuwe compositie ‘Front and Center’ in première gebracht bij De Link in Het Cenakel.

LUISTER

Molly Joyce

MOLLY JOYCE

Componiste Molly Joyce studeerde aan The Juilliard School in New York, het conservatorium in Den Haag en Yale School of Music in New Haven. Molly Joyce is een van de Creative Lab Fellows 2017 van Eight Black Bird ensemble uit Chigaco. Haar werk werd uitgevoerd tijdens de Bang on a Can Marathon en ze ontving opdrachten van The New World Symphony, New York Youth Symphony, Pittsburgh Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra. In januari 2017 kwam haar eerste EP Lean Back and Release met violisten Monica Germino en Adrianna Mateo uit bij New Amsterdam Records. Pianiste Vicky Chow legde haar compositie Rave vast op haar cd Aorta. Als performer speelt Molly regelmatig op haar vintage Magnus toy organ, toy piano en beatboxer. Ze is actief als DJ, onder de artiestennaam DJ MJ.

jop schellekens​

Veelbelovend slagwerker Jop Schellekens speelde tijdens zijn studie al met Slagwerk Den Haag, Asko|Schönberg en Lunatree. Momenteel in het laatste jaar van zijn Master of Music bij AMPA, krijgt hij lessen van Ramon Lormans en Niels Meliefste. Jop Schellekens volgde masterclasses bij Momoko Kamiya, Adilia Yip, Henrick Larsen, Frank Wienk en Graham Johns. Met zijn slagwerkkwartet 002Percussion speelde hij bij Muziekgebouw Eindhoven, Willem Twee Concertzaal, Paradox, Boulevard en festival Mundial.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen