Artist Residency De Link & AMPA 2020

Remy Alexander, Pedro Paixão, Daniela Rodrigo

Componist Remy Alexander, artist in residence bij De Link in 2020 gebruikt in Stasis zijn ervaringen met dans om bewegingen en houdingen van danseres Daniela Rodrigo te integreren in zijn compositie. De muziek heeft hij geschreven met de theatrale kwaliteiten van slagwerker Pedro Paixão in gedachten. In een choreografie van bewegingen in tegengestelde richtingen wordt de hele ruimte onderdeel van een werk dat zowel muziekstuk als schouwspel is. Door uitgekiende plaatsing benut Alexander de akoestische eigenschappen van Het Cenakel ten volle.

Remy Alexander

Remy Alexander

Remy Alexander componeert graag en vaak en met veel invloeden. Naast het schrijven van akoestische werken maakt hij graag combinaties van akoestische ensembles/spelers en elektronische middelen. Remy heeft zijn bachelor compositie behaald op het Utrechts Conservatorium, en daarna zijn master op Fontys en het Koninklijk Conservatorium Den Haag; hij heeft onder anderen gestudeerd bij Mayke Nas, Martijn Padding, Anthony Fiumara en Jacob TV. In 2018 heeft hij de Tera de Marez Oyens prijs gewonnen tijdens de Gaudeamus muziekweek. Zijn muziek is onder anderen gespeeld op November Music, het Huddersfield Festival, Cross-­linx en Gaudeamus.

Pedro Paixão

Pedro Paixão

Pedro Paixão uit Portugal specialiseert zich als in hedendaags gecomponeerde muziek en interdisciplinaire performance. Hij volgde de  Master of Music opleiding van Fontys AMPA in Tilburg bij Marcel Andriessen en Peter de Vries. In zijn project Low.nc onderzoekt hij een metamorfose van muziek en clowneske expressie in combinaties van theater, dans en andere performance kunst. Samen met saxofonist Nuno Silva en cellist Diederik Smulders vormt hij het F.A.Trio.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen