Artist Residency De Link & AMPA 2021

Amin Ebrahimi & Raquel Pais da Silva

De Link heeft componist Amin Ebrahimi en saxofoniste Raquel Pais da Silva uitgenodigd als artists in residence in 2021. Op 13 april presenteren zij een nieuwe compositie die tot stand komt in Het Cenakel in Tilburg.

Amin Ebrahimi

Amin Ebrahimi is geboren in Mashhad, Iran. Hij studeerde gitaar en muziektheorie bij Hassan Ghazihosseini, compositie bij Keyvan Alayi en Perzische muziek bij Soheil Aminzadeh. Sinds 2018 volgt hij compositielessen bij Anthony Fiumara aan de AMPA in Tilburg. Amin vond snel zijn rol in de Brabantse muziekscene, met uitvoeringen van zijn werk in Het Cenakel, Theaters Tilburg en het Muziekgebouw Eindhoven. Ook is hij oprichter en dirigent van het Brabants Kamerorkest. NRC Handelsblad schreef over zijn compositie voor Philharmonie Zuid en Brabantkoor: “Vooral Amin Ebrahimi creëerde met He woke up in the snake’s dream een boeiend werk, met het neuriënde koor als hoogtepunt.”

Raquel Pais da Silva

Saxofoniste, improvisator en componist Raquel Pais da Silva komt uit Nazaré, een kleine stad in Portugal die bekend staat om de grote golven die er aan de kust worden gevormd. Ze vergelijkt haar geluid met de zee; soms lieflijk en kalm en dan weer met de furieuze kracht van de grote golven die ze zo goed kent. Raquel studeerde in Lissabon bij José Massarrão en nam deel aan interdisciplinaire project als het MEDEA theater en de Jam Society in Amsterdam. Op dit moment volgt ze haar master studie bij Ties Mellema aan de AMPA in Tilburg.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen