Bianca Bongers in PARK

Datum: 17 mei 2021

Aanvang: 15:30 uur
Locatie: PARK, Tilburg

Activiteit

Prijs: gratis

Programma

In onze samenwerking met PARK nodigen we componiste en celliste Bianca Bongers uit om commentaar te geven op de tentoonstelling ‘Civil’ van Ricardo van Eyk.

Bianca Bongers (1987) is een componiste en celliste die muziek schrijft en speelt en inspiratie veelal haalt uit vormen en beelden. Ze studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en het Fontys Conservatorium in Tilburg. Na een Master cello in 2014, behaalde zij in 2017 de Master compositie met de ‘grootse onderscheiding’. Bongers heeft een groot en internationaal oeuvre opgebouwd waarin haar voorliefde voor zowel hedendaagse als barokmuziek tot uiting komt in onder andere haar soloprogramma ‘Roots and Remnants’, waarmee zij speelde op festivals als Incubate.

Geïnspireerd op de tentoonstelling schrijft Bongers een nieuwe compositie die zij ook zelf uitvoert. Voor meerdere objecten in Civil maakt Bongers miniaturen. “In eerste instantie dacht ik er aan deze op een ‘PARK soundcloud playlist’ te zetten”, aldus Bongers, “Zodat ze bij de rondgang langs de expositie door de bezoeker zelf af te spelen zijn.” Bongers heeft het plan om op een nog te plannen donderdagavond een toelichting te geven in de expositie evenals live fragmenten voor te dragen, in combinatie met het over boxen laten klinken van de ontwikkelde miniaturen als ‘tape’ (meerstemmig cello, opgenomen in de werkdagen hieraan voorafgaand).

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen