Dag van de Componist 2023

Datum: 17 juni 2023

Aanvang: 10:00 uur
Locatie: Witte Rook, Breda, Cacaofabriek

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis

Programma

Tijdens de tweede nationale Dag van de Componist komen meer dan 100 actieve componisten in de schijnwerpers te staan. Hun werk komt in 12 steden door heel het land tot klinken in concerten en voorstellingen. Natuurlijk draagt De Link ook een steentje bij, waarbij we ons vooral richten op Brabantse componisten – zowel jong en aanstormend talent als meer gevestigde namen.

We zetten hen zaterdag 17 juni in het zonnetje. Dat mag je gerust letterlijk nemen; we blijven voor de gelegenheid niet in de vertrouwde concertzaal, maar treden naar buiten. Met een busje vol componisten en musici trekken we door de provincie en geven we onderweg pop-upconcerten in Breda, Helmond en Den Bosch. Deze middag zal onder andere de nieuwe compositie van onze artist-in-residence Eveline Vervliet in première gaan.

De dag wordt ‘s avonds afgesloten in de Hasseltse Kapel te Tilburg met het concert De Streek; vijf op Brabantse volksmelodieën gebaseerde strijkkwartettten van de hand van Stijn van der Loo, Amin Ebrahimi, Aart Strootman, Anthony Fiumara en de nu nog mysterieuze derde stadscomponist van Tilburg, die ter plekke gepresenteerd zal worden.
Kaarten voor dit avondprogramma zijn (hier) verkrijgbaar. Het programma overdag is gratis toegankelijk.

10:30 – 11.00 uur: Witte Rook in de Stadsgalerij, Breda
13.00 – 13.30  uur: Cacaofabriek. Helmond
15.00 – 16.00 uur: Centraal Station, Den Bosch
20.15 – 22.00 uur: Hasseltse Kapel, Tilburg

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen