Dag van de componist

Datum: 18 juni 2022

Aanvang: 14:00 uur
Locatie: PARK, Tilburg

Prijs: gratis

Programma

eveline vervliet

Tijdens de allereerste landelijke Dag van de Componist op zaterdag 18 juni presenteren De Link, concertorganisatie voor nieuwe muziek, en de Academy of Music and Performance Art (AMPA) in expositieruimte PARK in Tilburg een concert boordevol gloednieuwe muziek. Mathijs Leeuwis, Stadscomponist van Tilburg, geeft een solo optreden met pedalsteel gitaar en cassettebandjes. Het piepjonge Tantrum Saxophone Quartet speelt ‘Fractured Motion’, het audiovisuele werk dat door componist Patrick Ellis eerder dit jaar speciaal voor hen gemaakt werd tijdens de Artist Residency van De Link. Tevens klinken er werken van studenten uit de compositieklas van Anthony Fiumara, die les geeft aan de AMPA.

Mathijs Leeuwis begon zijn carrière als singer/songwriter, speelde in diverse bands en componeerde voor theater tot hij in 2018 het roer radicaal omgooide met het internationaal geprezen ‘Galibier’, een instrumentaal album geënt op de pedalsteel gitaar en geïnspireerd op de wielerkoers. Het vorig jaar verschenen ‘Génealogies’ verlegde de focus naar analoge tape als geluidsdrager én instrument, waarmee Leeuwis uitdrukking geeft aan zijn fascinatie voor het falende geheugen en sonische imperfecties. Inmiddels heeft hij zich, samen met zijn artistieke partner Mathijn den Duijf, genesteld in studio Het Concreet.

In zijn muziek laat Patrick Ellis een opvallend origineel en eigen geluid horen en weet hij instrumenten op een inventieve manier in te zetten. Hij maakt gebruik van hypnotiserend herhalende motieven, verwerkt invloeden uit verschillende genres met een speels en vanzelfsprekend gemak en geeft er een volstrekt eigen invulling aan. Patrick Ellis studeerde compositie in Birmingham en behaalde zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werkte onder andere samen met het Residentie Orkest, Kluster 5, Orkest de Ereprijs, Xtro Percussion, The New European Ensemble, The Spaceship Ensemble en The Hodiernal Quartet.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen