Diederik Smulders in PARK

Datum: 26 november 2022

Aanvang: 15:00 uur
Locatie: PARK, Tilburg

Activiteit

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Programma

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners.

Ditmaal zal Diederik Smulders muzikaal reageren op de groepstentoonstelling Promising II, te zien vanaf 5 november 2022 tot en met 18 december 2022 bij PARK in Tilburg.

Veelzijdig cellist Diederik Smulders slaagde cum laude en met onderscheiding voor zijn masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij docente Lucia Swarts. Daarvoor heeft hij zijn bacheloropleiding afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij docent Paul Uyterlinde. Tijdens zijn studietijd in Den Haag heeft Diederik een specialisatieprogramma in moderne muziek gevolgd in samenwerking met het Asko|Schönberg Ensemble en het New European Ensemble. Momenteel is Diederik woonachtig in Den Haag.

Als freelance cellist heeft Diederik gespeeld in diverse orkesten en ensembles waaronder het Asko|Schönberg Ensemble, het Residentie Orkest, het Balletorkest, het Metropole Orkest en Kamerata Zuid. Als solist speelde hij tijdens het Spring Festival in Den Haag het celloconcert ‘Last Words’ van Martijn Padding begeleid door leden van the Ensemble Academy onder leiding van Gregory Charette. Daarnaast heeft hij het celloconcert ‘Möbius Strip’ van Vlad Chlek in wereldpremière mogen brengen begeleid door het Brabant Chamber Orchestra.

Diederik is erg geïnteresseerd in nieuwe muziek en het experimenteren met improvisaties en het spelen van grafische partituren. Zo heeft hij intensieve research gedaan naar de schilder Wassily Kandinsky, die veel schreef over zijn synesthesie en de connectie tussen kunst en muziek. Diederik vormt samen met de Portugese percussionist Ricardo Oliveira het Grafik Duo waarmee hij de schilderijen van Kandinsky gebruikt als grafische partituren. Ook maakte Diederik deel uit van het huisensemble van De Link en heeft hij werken in première mogen brengen van onder andere Anthony Fiumara, Stefan Prins en Thomas Larcher.

Diederik reageert op de tentoonstelling ‘Promising II’. De uitvoering is zaterdag 26 november om 15.30 uur.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen