Tom Sanderman/ Anna voor de Wind

Datum: 11 december 2021

Aanvang: 14:00 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement 2021-2022, We Are Public, (reserveren nodig)

Extra info: Corona protocol

Prijs: €15,00 | student €5,00

Programma

Het concert van dinsdag 7 december is vanwege de covid maatregelen verplaatst naar zaterdag 11 december om 14.00 uur in Het Cenakel in Tilburg.

Ben er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt: de stoelen staan op 1,5m afstand. Bij het verplaatsen in het gebouw is een mondkapje weer verplicht. Ook de coronapas geldt nog steeds.

  • Heb je een ticket gekocht voor het concert op 7 december, dan is deze nog steeds geldig. Komt de nieuwe datum niet uit? Stuur dan een mailtje naar info@delink.nl voor restitutie.
  • Heb je een abonnement van De Link in Het Cenakel en komt deze nieuwe datum niet uit? Aan het eind van dit seizoen kunnen abonnementhouders gebruik maken van restitutie voor dit concert.

 

Een dubbelconcert met twee solisten, saxofonist Tom Sanderman en basklarinettiste Anna voor de Wind Sanderman begint met een stuk van James Tenney zijn odyssee langs veeleisende en nagenoeg onbekende solowerken voor saxofoon. Voor de Wind voert beklemmende muziek uit die Trevor Grahl schreef bij een animatiefilm uit Tsjechoslowakije, gemaakt tijdens de sovjet-periode.

Tom Sanderman nam eerder werken onder handen van minimal music pioniers Philip Glass en Steve Reich, die hoogst zelden gespeeld worden. In dit concert speelt hij Saxony van de Amerikaanse componist Terry Riley. Met behulp van digitale delay creëert hij een wervelwind van saxofoonklanken met sopraan, alt, tenor en bariton. In een geleide improvisatie voert hij het publiek van een halfslaap naar een extatische climax en weer terug. Het is voor het eerst dat dit werk in Nederland te horen is.

Anna voor de Wind voert de muziek van Trevor Grahl uit bij de vertoning van de film Ruka (De Hand) uit 1965. De hand, die wil dat een kunstenaar alleen beelden van hem maakt, vertegenwoordigt het dictatoriale communistische regime. Uiteindelijk moet de kunstenaar toegeven aan de druk die de hand op hem uitoefent. Verder op het programma een compositie van Giuliano Bracci. De muziek van Bracci is breekbaar, ruw en poëtisch. Hij liet zich inspireren door de Envelope Poems van Emily Dickinson.

 

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen