Herz Ensemble

Datum: 7 februari 2023

Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement De Link, We Are Public, (reserveren niet verplicht)

Prijs: €18,00 | student €8,00

Programma

Dark Minimalism is de vlag waaronder dit concert van het Herz Ensemble vaart. Artistiek leider Kate Moore heeft het programma samengesteld. Zij ziet het als een verzameling stukken voor het schemerdonker. “De tijd van de dag waarin de horizon in de woestijn nog net zichtbaar is tegen het grijs van de hemel”, zegt ze. “Een tussenstadium. Elk stuk biedt een ander perspectief op minimal music.”

Van Moore zelf klinkt het indrukwekkende Debris & Alchemy, dat ze voor Ensemble Klang schreef. De strijkers nemen de rollen van de blazers over, in een bewerking die de muziek een ander, lichter karakter geeft. Amba Klapwijk laat in haar stuk de gewichtloosheid horen van spinrag dat op de wind door de lucht drijft. Cat Hope heeft zich daarentegen laten inspireren door het rommelen van de Etna, de verzengende onderaardse energie van een vulkaan. Aart Strootman laat de musici, verdeeld in acht lagen, in een uiterst langzame canon afdalen tot elk instrument de laagste toon bereikt heeft.

Moore ziet Klaas de Vries als een tegenwicht in dit programma. “Hij is een prominente gast van het ensemble. Een man van wie de muziek nog maar weinig wordt uitgevoerd. Het concert biedt een breed spectrum aan stukken van mensen die ik belangrijk vind.”

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen