Juliet Fraser & Mark Knoop

Datum: 18 april 2023

Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement De Link, (reserveren niet verplicht)

Prijs: €20,00 | student €10,00

Programma

Draag zorg voor onze leefomgeving – dat is het centrale thema van ‘Natural World’, een concert van de Britse sopraan Juliet Fraser en pianist Mark Knoop. Fraser, een bevlogen en expressieve zangeres met een voorliefde voor nieuw repertoire, heeft zich laten leiden door het boek ‘Silent Spring’ waarin bioloog Rachel Carson zestig jaar geleden onthulde hoe vernietigend de uitwerking van pesticiden is op de natuur.

Laurence Crane richt zich in het driedelige Natural World op vogels, de voornaamste slachtoffers van DDT, en de zee. Dat laatste als eerbetoon aan Carson, die als specialist in mariene biologie drie boeken over de zee schreef. Elektronische elementen in de muziek komen gaandeweg het stuk steeds meer op de voorgrond te staan. Van Charles Ives koos Fraser drie liederen. Twee daarvan gaan over de Housatonic rivier. Het ene drukt de schoonheid van de rivier uit, het andere betreurt de negatieve invloed van de mens op de rivier.

In This Unquiet Autumn sluit Lara Ahar aan bij de woorden van Carson over de zee en over de kritiek die ze op Silent Spring verwachtte. Juliet Fraser stond al lang hoog op het verlanglijstje van De Link. Dit is een herkansing nadat een optreden in 2020 afgezegd moest worden vanwege corona.

This Unquiet Autumn werd door Lara Agar geschreven in opdracht van Juliet Fraser en gesteund door Arts Council England’s National Lottery Project Grants en PRS Foundation’s The Open Fund for Music Creators. Natural World werd door Laurence Crane geschreven in opdracht van Juliet Fraser en Mark Knoop, samen met partners Musica Sacra Maastricht en Oxford Lieder en gesteund door Arts Council England’s National Lottery Project Grants, PRS Foundation’s The Open Fund for Music Creators en de Vaughan Williams Foundation. Een opname van Natural World werd onlangs uitgegeven op CD door Another Timbre.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen