Kluster5

Datum: 10 oktober 2023

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Prijs: €18,00 | student €8,00

Programma

Wanneer noem je iets een remix? Wanneer ontstaat er een nieuw werk? Dit zijn vragen die centraal staan tijdens het programma Re;make van Kluster5 en componist Remy Alexander, die de muziek niet alleen schreef en redigeerde maar ook mee helpt uitvoeren op het podium.

Alexander gaat op zoek naar de mogelijkheden van
de nieuwe, speciaal voor Kluster5 geschreven werken door de live gespeelde akoestische, instrumentale klanken van het vijftal rechtstreeks te bewerken. Daarmee stelt hij in feite het doel van concerten ter discussie. Is dat het zo natuurgetrouw mogelijk live naspelen van de studio-opnames, of het telkens nieuwe vertrekpunten creëren voor datzelfde bronmateriaal?

Zes van de zeven nummers die op het programma staan verschenen eind 2022 op het album Re;make. Tijdens dit concert worden ze in één hallucinante set met elkaar verbonden door improvisaties en elektronische soundscapes. De live gespeelde muziek wordt hoor- en zichtbaar voor het publiek onderbroken, gestreeld, geremixt, bemind en geassembleerd. Het resultaat is een fascinerend, caleidoscopisch geheel van dromerige composities en hun elektronische schaduwafdrukken. Re;make is bovendien een spannende verkenning van een amalgaam aan stijlen, waarin hedendaagse gecomponeerde muziek de boventoon voert, maar waar eveneens elementen uit stromingen als hiphop, r&b en EDM toe doordringen. Totdat het concept van genre gedurende het concert geleidelijk aan betekenis begint te verliezen en uiteindelijk volledig verdampt.

Isa Goldschmeding – viool
Martin van Hees – gitaar
Daan van Koppen – saxofoon
Tim Sabel – piano
João Brito – slagwerk
Jelle Pijnenborg – techniek

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen