Michela Amici & Georgia Burashko

Datum: 24 januari 2023

Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement De Link, (reserveren niet verplicht)

Prijs: €15,00 | student €5,00

Programma

Op Dal Suono Dolcissimo, het in 2022 verschenen debuutalbum van Michela Amici (harp) en Georgia Burashko (sopraan), integreert het duo op een bijzondere manier invloeden uit de renaissance in hedendaagse muziek. Die twee periodes hebben sowieso meer gemeen dan je zou verwachten; de muziek was destijds vrijer en experimenteler dan in de latere barok. We maken daarom met plezier een sprong terug in de tijd, maar voegen met de wereldpremière van Aspasia Nasopoulou’s Dream-Land (compositie-opdracht De Link) ook iets nieuws toe.

Dream-Land werd door Nasopoulou gebaseerd op een gedicht van Christina Rossetti dat handelt over de roerloosheid van het nu tegenover het bewogen verleden. Het heeft een modale basis, maar het gebruik van losse chromatische noten legt een diepere dramatische lading in het stuk.

De figuur van Maria komt twee keer terug in het programma. In het aan haar opgedragen wiegelied Canzonetta Spirituale van Tarquinio Merula manen de herhaalde basnoten van de harp langzaam een baby tot slaap. In Calliope Tsoupaki’s For Anesperon, een apart uitgevoerd onderdeel van haar requiem Liknon, wordt de moeder aller moeders eveneens geëerd in een solo voor harp. Tot slot vormt in het interactieve De tuin en de krant van Eva Beunk (tekst door Salomé Roodenberg) het publiek de partituur van de musici.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen