Accordeonstudenten in De Compagnie

Datum: 16 april 2023

Aanvang: 13:00 uur
Location: De Compagnie, Veghel

Activity

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Program

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners.

Ditmaal zullen vier accordeonstudenten van AMPA, namelijk Lieke op ‘t Roodt (foto), Jolien Weckx, Jianan Wang en Bernou de Heer zich muzikaal verhouden tot het werk van beeldend kunstenaar Uwe Poth (Kiel, 1946), die vooral bekend staat om zijn levendige kleurgebruik.

De tentoonstelling Hortus Infinity omvat een ruime selectie uit zijn oeuvre als schilder en beeldhouwer. Werken van 1980 tot 2020 werden verenigd tot een installatie die in Veghel verschillende ruimten omvat – bij wijze van een grote paradijselijke tuin. In reactie op de tentoonstelling spelen de vier musici enkele delen uit Botany Play van de Zweedse componist Torbjörn Lundquist. Daarnaast komen delen uit Et Expecto (1985) en De Profundis (1978) van de Russische componiste Sofia Gubaidulina aan bod; als geen ander weet zij in haar muziek het aardse, menselijke met het hemelse, goddelijke te verbinden.

De performance markeert de officiële vernissage van de expositie, tijdens welke de muziek zal worden uitgevoerd en weerklinken op verscheidene plekken in het gebouw.

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping