Bevrijdingsconcert in de Piushaven

Datum: 5 mei 2024

Aanvang: 20:00 uur
Location: Piushaven, Tilburg

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Program

Tilburg is toe is aan een nieuw stadslied, besloot Jacq Palinckx. Samen met lokaal dichter Hans d’Olivat schreef hij een lied als de stad zelf: meedogenloos modern, aangenaam artistiek – en tóch Brabants gezellig. Eén keer horen is meezingen.

Gewoon gewoon beschrijft, vertolkt en bezingt Tilburg en haar bewoners in hun bijzondere alledaagsheid zoals we die tegenkomen in de plaatselijk supermarkten en plantsoenen (liefst met fontein).

De première van Gewoon gewoon is zondag 5 mei bij het Bevrijdingsconcert in de Piushaven door het Festivalorkest van het Zuiden o.l.v. Jasper Staps.

Jacq Palinckx werd door stichting De Link benoemd als Stadscomponist en is dat nog tot eind 2024. Hij maakt hedendaagse muziek voor volk en elite. In uitersten laat Jacq het spanningsveld tussen traditioneel en vernieuwend horen, waarmee hij de gespleten ziel van Tilburg vangt.

Hans d’Olivat verdiende zijn sporen bij Tilburg CowBoys en berijmde afgelopen jaren voor diverse gelegenheden stadse fenomenen als het station, de haven en een Wilhelminaparkboom.

Nadine Termeer studeerde aan het conservatorium in Tilburg en zingt sindsdien als veelzijdig zangeres de sterren van de hemel met diverse orkesten, bands, in musicals, theaters en op festivals.

Gewoon gewoon
We zijn gewoon gewoon
We doen gewoon gewoon
Hier wonen wij
en wie bende gij?

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping