CorasDuo in Hilvaria Studio’s

Datum: 2 juli 2023

Aanvang: 14:00 uur
Location: Hilvaria Studio’s, Hilvarenbeek

Activity

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Program

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal CorasDuo muzikaal reageren op de tentoonstelling CRUDE van Marjolein Landman en Paul van Rijswijk, sinds 4 juni 2023 te zien bij Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek.

In CRUDE gaan Marjolein Landman en Paul van Rijswijk met elkaar een spannende dialoog aan, zoals in hun gezamenlijke installatie Encounter. De titel verwijst naar een onderlinge verwantschap: crude kan duiden op grof, rauw, onbewerkt of onverholen.

CorasDuo is een ensemble bestaande uit Maria Margarida Lucas (saxofoon) en Lieke op ’t Roodt (accordeon). Ze zijn beiden sterk geïnteresseerd in de connectie tussen verschillende kunstvormen, waaronder de connectie tussen theater en muziek. Daarnaast vullen hun instrumenten (de saxofoon en het accordeon) elkaar perfect aan; niet alleen qua klankkleur, maar ook qua geschiedenis. Zowel de accordeon als de saxofoon zijn vrij jonge instrumenten, die geen eeuwenlange geschiedenis kennen, waardoor er voor hedendaagse musici en componisten nog veel te ontdekken valt.
Deze middag staat onder meer werk van de Poolse componist Mikolaj Majkusiak op het programma.

 

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping