Patrick Ellis/ Maria Dominguez

Datum: 3 mei 2022

Start: 20:30 hrs
Location: Het Cenakel, Tilburg

Discount pass: Abonnement 2021-2022, We Are Public, (reserveren niet verplicht)

Prijs: €15,00 | student 5,00

Program

Patrick Ellis (Londen, 1994) is artist in residence in 2022 en schreef een nieuw werk dat door het Tantrum Saxophone Quartet wordt uitgevoerd in een dubbelconcert met pianiste Maria Dominguez.

In zijn muziek laat Ellis een opvallend origineel en eigen geluid horen en weet hij instrumenten op een inventieve manier in te zetten. Hij maakt gebruik van hypnotiserend herhalende motieven, verwerkt invloeden uit verschillende genres met een speels en vanzelfsprekend gemak en geeft er een volstrekt eigen invulling aan.

Patrick Ellis over zijn nieuwe compositie: “Door in Fractured Motion het saxofoonkwartet te combineren met elektronica en visuals met beelden van de laatste eeuw, wilde ik al deze elementen fuseren tot een immersieve concertervaring met gebruik van een alternatieve podiumopstelling. In het stuk komt de bezoeker een ‘Wall of Sound’ tegen, die langzaam verschuift en wegbreekt van de plek waar deze was begonnen alsook een reeks beelden die al haperend veranderen met de herhalingen en veranderingen in de muziek.”

Maria Dominguez heeft drie werken op het programma staan. Van Steve Reich speelt ze Piano Counterpoint, een bewerking voor piano en elektronica van Six Pianos. Over vier van tevoren opgenomen partijen Dominguez de laatste twee partijen. Daarnaast speelt ze van Christopher Cerrone Hoyt-Schermerhorn, genoemd naar een metrostation in Brooklyn. Cerrone roept de nachtelijke sfeer op van dat station, waar hij vaak overgeleverd aan tegenstrijdige gevoelens op de trein zit te wachten. In Série blanche verbindt componist Pierre Jodlowski de kleur met een beeld. In dit geval gaat het om een besneeuwd landschap rond een grauw dorp in een roman over verveling die vlak na de Tweede Wereldoorlog gepubliceerd werd.

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping