Jacq Palinckx in PARK

Datum: 9 september 2023

Aanvang: 15:00 uur
Location: PARK, Tilburg

Kortingspas: (reserveren niet verplicht)

Prijs: gratis toegang

Program

In onze reeks Reflex verbinden we hedendaagse muziek aan actuele beeldende kunst. We doen dat met verschillende Noord-Brabantse presentatie-instellingen als partners. Ditmaal zal Stadscomponist Jacq Palinckx de vernissage van de jubileumtentoonstelling in PARK luister bij zetten, nog te zien tot en met 15 oktober 2023. Zij hebben met hun serie Komma hetzelfde doel voor ogen; geregeld nodigt PARK andere kunstenaars uit om performances uit te voeren die ingrijpen in of reageren op de desbetreffende expositie.

In oktober 2013 opende PARK haar deuren. Met een feestelijke tentoonstelling wordt nu het tienjarig bestaan gevierd. Uit elk jaar is één exposerend kunstenaar gekozen voor de jubileumtentoonstelling. Met deze deelnemers wordt de kwaliteit én breedte van het programma aangegeven waarmee PARK in het afgelopen decennium is vormgegeven.

De opening op zaterdag 9 september om 16.00 uur wordt verricht door Martijn van Nieuwenhuyzen, directeur De Pont museum. Ook wordt het nieuwe PARK boek met alle activiteiten van 2021 tot zomer 2023 gepresenteerd. Het wordt aangeboden aan Marcelle Hendrickx, wethouder van cultuur Gemeente Tilburg.

De muziek die Jacq Palinckx gaat spelen met de titel KRAP start met een intense collage van thema’s en flarden uit zijn composities van de afgelopen tien jaar, uitmondend in de dit jaar speciaal voor Tilburg gecomponeerde (0))13-toonsreeks.

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping