Rechten voor de zee

Datum: 27 februari 2024

Aanvang: 20:00 uur
Location: De Nieuwe Vorst, Tilburg

Activity

Discount pass: We Are Public, Podiumpas

Prijs: €18,00 | student €6,00

This product is currently out of stock and unavailable.

Program

N.B. Tickets verkrijgbaar via de website van de Nieuwe Vorst.

De zee die haar vervuilers aanklaagt: juridisch mogelijk wanneer je de natuur rechten toekent. Maar kan de zee wel eigen rechten hebben? En wie spreekt er dan namens de zee? Experts delen hun gedachtes er over. Musici, componisten en de campusdichter reageren vanuit hun perspectief.

Het idee van de zee als rechtspersoon komt voort uit een bredere ecocentrische benadering, waarbij wordt erkend dat niet alleen individuen, maar ook ecosystemen en natuurlijke elementen rechten zouden moeten hebben. Het doel is vaak om een wettelijk kader te creëren dat de bescherming van de natuurlijke wereld bevordert en de exploitatie ervan beperkt. Het gaat daarbij verder dan enkel juridische vernieuwing; het opent een dialoog over de relatie tussen mens en natuur. Want wat zou de zee zeggen als ze zelf kon spreken?

Tijdens deze avond, die De Link in samenwerking met Studium Generale en De Nieuwe Vorst organiseert, zullen verschillende experts ingaan op deze vernieuwende manier van denken. Zo zal Jessica den Outer te gast zijn; schrijver, spreker en zelfstandig adviseur op het gebied van rechten voor de natuur. Ook zullen verschillende aan Tilburg University verbonden onderzoekers hun bevindingen over dit thema delen.

De avond wordt, naast inhoudelijke lezingen, verder vormgegeven door bijdragen van zangeres, componist en pianist Pau Li Liem, slagwerker en componist Reggy van Bakel samen met saxofonist Tom Sanderman en trompettist, componist en improvisator Koen Smits en Tilburg University Campusdicter Chinenye Oguejiofor. In opdracht van De Link verdiepen zij zich speciaal voor deze avond in de materie en geven zij een stem aan een niet sprekende entiteit als de zee.

 

 

 

 

 

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping