Dubbelconcert: Reinier van Houdt + Nadezda Filippova

Datum: 25 oktober 2022

Start: 20:30 hrs
Location: Het Cenakel, Tilburg

Discount pass: Abonnement De Link, We Are Public, (reserveren niet verplicht)

Price: €15,00 – student €5,00

Program

Een dubbelconcert van twee pianisten die een heel eigen signatuur hebben. De van oorsprong Russische pianiste Nadezda Fillipova heeft een goede neus voor bijzonder repertoire van deze en de vorige eeuw. Ze nam in 2017-2018 deel aan de Dutch Classical Talent tour. In haar concerten zoekt ze naar raakvlakken tussen nieuw gecomponeerde muziek en klassieke muziek. Zo staan nu enkele delen uit Grote Archipel van Daan Manneke op het programma.

Manneke is een componist die tegenwoordig in Breda woont, maar in 1939 geboren werd op Zuid-Beveland. Grote Archipel, dat als zijn magnum opus wordt beschouwd, schreef hij als een hommage aan Zeeland. Analoog aan de provincie bestaat deze pianocyclus uit zes eenheden die uitwisselingen en verbindingen met elkaar aan gaan, als eilanden.

Reinier van Houdt staat eveneens bekend om zijn soms wat ongebruikelijke keuzes en onorthodoxe performances. Hij werkte samen met grote modernistische componisten als John Cage, Alvin Lucier en Luc Ferrari en speelde mee op 8 albums van de band Current 93, waar ook grootheden als Nick Cave en John Zorn aan bijdroegen. Inner Cities No. 9 werd door Alvin Curran speciaal voor Van Houdt geschreven. Hij deed dat vlak na 9-11 en verklankte gevoelens van verlamming en hoop in het werk.

 

0
    0
    Your order
    Je mandje is leegContinue shopping