Actueel

In Memoriam Frank Crijns (1960 – 2024)

Afgelopen zondag overleed tot ons grote verdriet de iconische Tilburgse componist en gitarist Frank Crijns. Frank speelde als gitarist in legendarische bands als Blast en Betonfraktion.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw stond hij met onder meer Jacq Palinckx en Dirk Bruinsma aan de wieg van De Vonk, een concertserie in Tilburg gewijd aan nieuwe en experimentele muziek.

Bovenal schreef Frank prachtige, vaak compromisloze werken voor het concertpodium, voor solisten en ensembles.

De Link is het afgelopen jaar met Frank in gesprek geweest om een aantal van zijn werken te gaan uitvoeren in onze serie. Helaas kunnen we dit traject niet samen met Frank afronden, maar we zijn vastbesloten om zijn muziek nog regelmatig een plek te geven in onze concerten. Die verdient in onze ogen namelijk meer luisteraars. 

De Link wenst familie en vrienden van Frank heel veel sterkte in deze verdrietige tijden.

Meer actuele berichten

De holistische aanpak van Patrick Ellis

  Omdat reizen vorig jaar niet tot nauwelijks mogelijk was, werd de residentie van Patrick Ellis met een jaar uitgesteld. De jonge Engelse componist, die met weldoordachte stukken furore maakt in Birmingham en Den Haag,

Lees meer

Hoort dat zo? Laat dan maar.

Met Peter-Jan Wagemans heeft De Link een nieuwe voorzitter weten te strikken met een palmares waar je u tegen zegt; zijn composities werden wereldwijd uitgevoerd door onder meer het Koninlijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest

Lees meer
0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen