Ives Ensemble: Bailie & Miller (19:00 uur)

Datum: 27 oktober 2020

Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Het Cenakel, Tilburg

Kortingspas: Abonnement 2020-2021, We Are Public, (reserveren nodig)

Extra info: Corona protocol

Prijs: €20,00 – student €10,00

Programma

Ives Ensemble: Bailie & Miller

Het Ives Ensemble speelt met Perfect Offering van Cassandra Miller de eerste internationale compositieopdracht die de De Link verstrekte. Miller baseerde het stuk op een lied waarin Leonard Cohen een sprankje hoop verwoordde. Ook Joanna Baillie maakt gebruik van bestaand materiaal, zoals geluiden van verkeer in de verte en straatgeluiden.

Cassandra Miller schreef Perfect Offering in opdracht van De Link tijdens de lockdown dit voorjaar. Net als haar twee andere werken in dit programma heeft ze bestaand geluidsmateriaal als uitgangspunt genomen. Was dat in Warblework de zang van vier Noord-Amerikaanse lijstersoorten, voor Perfect Offering ging ze te rade bij twee regels uit het lied Anthem waarin Leonard Cohen in 1992 tegen beter weten in de hoop uitsprak op betere tijden. Miller gebruikte het beeld van heen en weer zwaaiende kerkklokken en haar eigen stemgeluid als basis voor de muziek.

Daarnaast speelt het Ives Ensemble een compositie van Joanna Bailie, die net als Miller gebruik maakt van bestaande klanken. Zo klinken in From above and far away (geschreven in opdracht van het Eduard van Beinumfonds) geluiden door van verkeer die net boven de gehoordrempel uitkomen, en daardoor tot de verbeelding gaan spreken.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen