Remy Alexander & Sjors van der Mark

Datum: 6 oktober 2020

Aanvang: 20:30 uur
Locatie:

Prijs: €15,00 – student €5,00

Programma

Sjors van der Mark

In een dubbelconcert laat Remy Alexander, artist in residence bij De Link in 2020, percussionist Pedro Paixao en danseres Daniela Rodrigo de ruimte en de akoestiek van Het Cenakel ten volle benutten. Hij heeft ook een stuk geschreven voor gitarist Sjors van der Mark, die het tweede deel voor zijn rekening neemt.

Componist Remy Alexander drukt met twee premières zijn stempel op dit dubbelconcert. In het eerste deel heeft hij de vrije hand. In Stasis gebruikt hij zijn ervaringen met dans om bewegingen en houdingen van danseres Daniela Rodrigo te integreren in zijn compositie. De muziek heeft hij geschreven met de theatrale kwaliteiten van slagwerker Pedro Paixão in gedachten. In een choreografie van bewegingen in tegengestelde richtingen wordt de hele ruimte onderdeel van een werk dat zowel muziekstuk als schouwspel is. Door uitgekiende plaatsing benut Alexander de akoestische eigenschappen van het Cenakel ten volle.

Hij heeft ook een aandeel in het optreden van gitarist Sjors van der Mark met The Things I Swaddle, een compositie die hij speciaal voor de gelegenheid geschreven heeft. Van der Mark, die zowel klassieke als elektrische gitaar zal spelen, laat de verschillende stukken in elkaar overlopen. Die bieden hem de gelegenheid uiteenlopende aspecten van de instrumenten te laten horen. Due Canzoni Lydie van Nuccio D’Angelo vergt veel van zijn vaardigheden, terwijl Karsten Brustad de nadruk legt op afwijkende speeltechnieken. Met Aiming for Ecstasy van Giel Vleggaar krijgt het publiek op de valreep nog een flinke scheut rock ’n roll toegediend.

0
    0
    Je bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen